Het verloren decennium van de eurozone

Ook in het tweede kwartaal van 2014 groeide de economie in de eurozone niet. Negatieve groeicijfers in de grote landen - Duitsland, Frankrijk, Italië - trokken het cijfer naar beneden tot 0,0 procent. Uit de cijfers van de afgelopen 10 jaar blijkt dat er in het hele decennium per saldo amper economische groei was in de eurozone. Per jaar bedraagt die een schamele 0,17 procent. jsblokland_2014-aug.-14

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Te verwachten met socialistisch beleid van Brussel.

  • André Somers

   Over welk socialistisch beleid heb je het precies? Brussel heeft het veel over banken en grote bedrijven, maar eigenlijk nooit over sociale zekerheid. Hoe kan het dan toch socialistisch beleid voeren? Graag een toelichting…

   (in antwoord op Dead Silence)
   • harrr

    Wat dacht je van:
    Het verplaatsen (lees verkwanselen) van het beetje welvaart in het noorden naar de bodemloze putten in
    het zuiden?
    oftewel: iedereen is straks even arm?
    Socialists are allways running out of other peoples money

    (in antwoord op André Somers)
    • Le_bon_sauvage

     Ja, en kapitalists never get enough of taking money from the poor. Ken je nog wat meer gratuite clichés?

     De meeste analisten zijn het er toch over eens dat Brussel vooral de belangen bedient van de grote ondernemingen en financiele instellingen. Die hadden veel te verliezen in het zuiden. Brussel wordt gerund door lobbyisten, en arme mensen lobbyen wat slechter dan bedrijven.

     nb. “beetje welvaart”, dat is nogal pervers om op te merken, wanneer 3 miljard mensen op deze planeet met E2,50 per dag rond moeten komen.

     (in antwoord op harrr)
     • harrr

      Ik ben het met je eens over de corporatocrac(z)y van de EU, maar vooralsnog lijkt toch het socialisme gebruikt te worden om ons allemaal in een grote markt van genivelleerde slaven onder te brengen.

      (in antwoord op Le_bon_sauvage)
  • Heldoppantoffels

   Ik vind het niet echt socialistisch om kapitalistische banken te redden over de rug van de burger…

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Le_bon_sauvage

  Verloren? Hangt er maar vanaf voor wie. Sommige lui zijn behoorlijk rijk geworden voor, tijdens, en na de crisis. Over de rug van de samenleving. De banken hebben ons allen nog steeds bij de ballen.

Reacties niet toegestaan