Britse CEO’s verdienen 143 keer zoveel als gemiddelde werknemer

In Groot-Brittannië verdient een CEO 143 keer zoveel als de gemiddelde werknemer in zijn bedrijf, meldt The Guardian. Gekeken is naar de honderd grootste beursgenoteerde bedrijven. De inkomensverschillen zijn het grootst bij Randgold Resources, een bedrijf dat goud wint in vooral Mali. De CEO verdient daar 5,5 miljoen euro per jaar. Dat is 1500 keer zoveel als de gemiddelde werknemer, die veelal in de Malinese mijnen werkt. Ook kledingketen Next, een van de grootste Britse werkgevers, springt eruit. De CEO verdient jaarlijks 5,75 miljoen euro, terwijl de werknemers van wie de meeste in de winkels werken, nog geen 12.500 euro verdienen. Dat is 459 keer minder dan hun baas. Wat misschien nog wel meer opvalt, is de snelle stijging van de inkomensverschillen. In 1998 verdiende een CEO van de 100 grootste Britse bedrijven maar 47 keer zoveel als een gemiddelde werknemer. 'Britse CEO's zijn in de tussentijd echt niet zoveel beter gaan presteren', stelt de directeur van het bureau dat het onderzoek uitvoerde. 'De enige reden waarom ze zoveel betaald krijgen is dat ze er mee weg komen.'

Bron(nen):   The Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  ” ‘De enige reden waarom ze zoveel betaald krijgen is dat ze er mee weg komen.” ik denk dat dat wel waar is en dat de ene CEO meer verdient als de ander en dus meer wil verdienen, wie heeft de langste syndroom.

  • Heldoppantoffels

   Deze mensen zijn zo geniaal, tja daar weegt haast geen geld tegenop. Dat het plebs überhaupt zou durven beginnen over de hoogte van het salaris van een heuse ceo….

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    hier heb je natuurlijk helemaal gelijk in, genialiteit is eigenlijk nog onderbetaald…………….

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Dead Silence

     Grossmaullerij wordt in Nederland beloond, genialiteit niet. Want dat gaat de Grossmaulen te ver en dat kunnen ze niet hebben.

     (in antwoord op Dutchy)
     • Peter

      Ze zijn geniaal in het graaien e.d. Je moet zo makkelijk mogelijk liefst in zeer korte tijd binnen zijn. Als er daardoor een bank omvalt is het jammer.
      maar degenen die die plannen hebben zullen nooit de Schuld krijgen.
      Daarom heb ik ook geen medelijden met al die rijken die hun huis uit gezet worden, omdat ze dachten dat de bergen goud tot in de hemel groeiden.
      Echter kwamen ze van een koude kermis thuis.
      En dan heb je nog een Rutte die ook zo mooi zegt: Armoede bestaat niet in Nederland of je hebt iets verkeerds gedaan en dan is het je eigen schuld.
      Dus die mensen schamen zich kapot en inmiddels is er een heel leger van rijke daklozen gekomen die nergens meer durft aan te kloppen, omdat ene Rutte zegt dat armoede niet bestaat enz.
      En daar hebben ze dan op gestemd.
      Rutte beloofde hun gouden bergen tot hun dood, want de VVD is er toch immers voor de vrije ondernemer e.d. ? Marktwerking ?
      En nog steeds zijn die mensen zielig want de polls vinden weer dat de VVD het goed doet. PvdA ook. Maar dat ter zijde.
      Het zijn allemaal kneuzen die nog flink slaag moeten hebben van het leven. En die slaat soms genadeloos hard. Dan weten ze zich geen raad meer en zijn ze verloren.

      (in antwoord op Dead Silence)
    • Peter

     Dat zagen we wel aan die kinderopvang die door de bonussen failliet ging. Is heel intelligent en vindingrijk tegenwoordig om de top te verrijken en dan de boel failliet te laten gaan om zo ook nog eens makkelijk van overtollig personeel te komen. Je ziet het bij elke krisis weer gebeuren. Men wil een flinke financiële slag slaan wetend dat de boel kapot gaat. Je laat de boel door een ander opnieuw opstarten en niemand je nog wat kan maken. Kijk maar naar die Staal.
     Deze mensen liggen er ook niet wakker van. Ze snappen alle kommotie er over niet deze psychopaten.
     De boodschappen zijn niet aan hun besteed.
     Ze doen het altijd goed ook stort de hele westerse wereld in, en die stort ook in door dit soort lieden, het is nooit hun schuld. Ze zagen het niet aan komen en ze vonden dat ze wel een paar miljoen verdiend hadden.

     Maar dit soort gasten verdiend helemaal niks. Wat ze ook presteren, wanprestatie, ze krijgen het gewoon.
     En iedereen die het echt verdient die krijgt dat niet maar een schop onder z’n kont en je ziet maar hoe je je AOW en/of pensioen haalt. Ze kunnen letterlijk dood vallen. Die graaiers hebben gewoon maling aan de maatschappij. Alles hebben ze gratis gekregen. Ze hebben er nooit wat voor hoeven te doen. Ze voelden zich te goed om hun handen uit de mouwen te steken. Werken is voor de dommen en onbedeelden. Zij verdelen alleen de vruchten onder elkaar. Onder de graaiers. Ook zij geven de adviezen aan de regering.
     Daarom kijk ik ook niet raar meer op dat het westen in chaos vervalt. De politiek profiteert er gewoon van mee. Brussel is ook een mooi graaicircus.

     Zo is het altijd al geweest en zo zal het ook blijven ook. Totdat er weer een oorlog uitbarst tussen al die graaiers. Echter gaat dat over de ruggen van gewone mensen die niks te vertellen hebben.

     (in antwoord op Dutchy)
 2. Lio

  De aandeelhouders moeten dat verbieden of anders de ondernemingsraden. Niemand maar dan ook niemand in meer waard dan maximaal 10 tot 20 keer de laagste betaalde medewerker van het bedrijf. Het doet er niet toe hoe hoog je opgeleid bent en hoe geniaal je ook bent.

Reacties niet toegestaan