Winst nemen en verlies boeken voor investeerder Cyrte

Succes en verlies lagen afgelopen dagen voor investeringsmaatschappij Cyrte dicht bij elkaar. Beleefde het voormalige investeringsvehikel van John de Mol op maandag nog plezierige dag door BOL.com samen met mede-aandeelhouder NPM Capital voor 350 miljoen aan Ahold te verkopen, een dag later is het een andere investering die de feestvreugde tempert. Productent van navigatie-apparatuur TomTom maakte desastreuze kwartaalcijfers bekend waardoor er inmiddels meer dan 160 miljoen euro aan beurswaarde is verdampt. Cyrte heeft een belang van 8 procent in TomTom. Dertig procent van de geschatte winst van 45 miljoen van BOL.com is daarmee een dag later al weer vervlogen.

Cyrte boekte in het verleden succes met het Nederlandse beursfonds Versatel, maar de goede hand van fondsdirecteur Frank Botman met Nederlandse beursfondsen lijkt uitgespeeld. Ook op het grote belang dat Cyrte sinds 2007 in de Telegraaf Media Groep (TMG) opbouwde moet grof worden afgeboekt. De koers van TMG halveerde sinds Botman namens Cyrte in het uitgeefconcern begon te investeren. Ook werd Botman door investeerder Marcel Boekhoorn betrokken in een slepende rechtszaak rond TMG.
Veel meer plezier beleeft Cyrte aan zijn internationale expansie. In Brazilië beleefde de investeerder een groot succes in de telecomsector en heeft het sinds vorig jaar een apart investeringsfonds opgericht dat zich geheel richt op Latijns-Amerika.

Bron(nen):   Follow the Money  FD/Fondsnieuws