EU: Nederland heeft meer vaklui nodig

Als Nederland zijn concurrentiepositie niet wil verliezen, dan moet het tekort aan vakmensen worden verminderd. Met name in technische en verwante beroepen zijn meer specialisten nodig.

Dat stelt de Europese Commissie donderdag in haar nieuwe jaarlijkse rapport over het concurrentievermogen van Nederland en de andere EU-lidstaten. Nederland vormt met Duitsland, Denemarken en Ierland de kopgroep van de 28 EU-landen. Maar het zal ,,een uitdaging worden om de concurrentiepositie van Nederland in de toekomst te handhaven en te verbeteren'', aldus de commissie.

Volgens Brussel is het ook nodig dat het midden- en kleinbedrijf weer makkelijker kan lenen om te investeren. Deze situatie zal waarschijnlijk verbeteren naarmate het economische herstel aanhoudt, verwacht de commissie.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Er is hier met name een tekort aan professionele zakkenrollers en straatmuzikanten, gezien de vele arbeidsmigranten uit Roemenië en Bulgarije.

  2. Malky

    De commissie open deur is weer bijeen geweest.

  3. Meneer Dick

    Een 2-sporenaanpak: zet de werkenden van 130-in-een-dozijn op achterstand en trekt de zeldzame werkenden vóór. Die kan een overheid onmogelijk van elkaar onderscheiden; dat kunnen enkel werkgevers, en de opdrachtgevers van al die ZZP’ers.

Reacties niet toegestaan