Ambtenaar ging drie keer per week sporten onder werktijd: terecht ontslagen

Meerdere keren per week ging een ambtenaar van de gemeente Pijnacker-Nootdorp onder werktijd naar de sportschool. Uiteindelijk werd hij ontslagen. Terecht, oordeelt de rechter nu.

De man, sinds 2006 opzichter van aannemers en hoveniersbedrijven bij de gemeente, ging in juli 2019 meerdere keren onder werktijd sporten. Toen hij daarop werd aangesproken ontkende hij in eerste instantie en ging ermee door. In zijn agenda noteerde hij voor die uren verzonnen werkzaamheden. Videobeelden van de sportschool toonden echter aan dat hij wel degelijk daar was en niet aan het werk. In november van dat jaar werd de man al ontslagen.

Zelf vond hij dat een veel te zware straf. Er werd te weinig rekening gehouden met de moeilijke tijd die hij doormaakte, meende de ambtenaar. Hij kreeg al ongelijk bij de Haagse rechter in 2020 en ook in hoger beroep trok hij aan het kortste eind.

De rechter zei nog dat hij in 2017 en 2018 ook al was aangesproken op gesjoemel met werk- en privétijd. "Hij was dus een gewaarschuwd mens."

Bron(nen):   RTL Nieuws