Drie slimme Duitse broertjes miljardair na beursgang Zalando

Morgen gaat online schoenen- en kledingwinkel Zalando naar de beurs. Dat maakt weer een paar handige jongens miljardair. Deze keer zijn het de drie Duitse broertjes Samwer. Hun bedrijf Rocket Internet, waar Zalando deel van uit maakt, heeft een geschatte waarde van 6,2 miljard euro. Marc, Oliver en Alexander Samwer werken volgens een eenvoudig principe: kijk welke internetbedrijven elders succesvol zijn en maak dan een eigen variant voor opkomende markten. Zo is Zalando afgekeken van het Amerikaanse Zappos, hebben de Samwers hun eigen Youtube-variant, Myvideo en hun Groupon heet Citydeal. Oliver legt uit: 'Mijn voordeel is nooit, dat ik de eerste ben. Mijn voordeel is dat we sneller en beter bouwen.' Zalando is het meest succesvol. Het groeide uit tot de grootste online retailer van Europa, maar maakt nog altijd verlies, net als de meeste andere bedrijven van de broertjes. Rocket Internet heeft 20.000 werknemers en een miljardenomzet, maar stond na de eerste helft van 2014 13,3 miljoen euro in de min. Gelukkig maakt dat de investeerders niets uit. De beursgang is zelfs vanwege de grote vraag naar aandelen een week vervroegd.  

Bron(nen):   NRCQ      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Het kapitalisme is stuk. Marktwerking is stuk.

 2. Burgermans

  Wel superhandig, schoenen bestellen op het net.

 3. Tim66

  Iedereen doet mee aan de hype van kopen op internet maar niemand heeft door dat grote groepen kleine zelfstandigen hierdoor hun werk en inkomen verliezen ,dit is de afbraak van dorpen en steden wat niet ten goede komt van samenleving en zal tot verdere ontwrichting zorgen in de maatschappij .
  De grote bedrijven hebben zo de kans alles te domineren en fabrieken en merken leveren direct aan hun eigen winkels of webshops .
  Grote groepen mensen worden zo nutteloos in de samenleving maar dat kan een hoop mensen niet deren want gemak dient de mens!
  Maar er zullen altijd mensen zijn dit dit probleem als zwartkijken bestempelen want het valt wel mee!

Reacties niet toegestaan