“De beurzen gaan een enorme klap omlaag maken”

Sinds een paar dagen is de euforie op de beurzen (waarvan nooit helemaal duidelijk was waar hij vandaan kwam) omgeslagen in pessimisme. In 4 dagen verloor de Dow Jones 6 procent en op andere beurzen was het niet veel beter. Blogger Jesse Livermore, het pseudoniem voor een befaamde handelaar, kondigde tot op het uur nauwkeurig aan wanneer de omslag van stijgen naar dalen zou beginnen. En nu voorspelt hij dat het niet bij een paar procenten daling zal blijven. Hij denkt dat de klap die op komst is vergelijkbaar zal zijn met de crash van 1987. Toen daalde de koersen wereldwijd met tientallen procenten; de beurs van New York kwam er genadig af met een daling van een kleine 25 procent. Volgens Jesse Livermore zijn de ingrediënten aanwezig voor een vergelijkbare val. Te veel stijging in de afgelopen maanden, te veel slecht economisch nieuws, en te veel slecht politiek nieuws.    

Bron(nen):   Business Insider      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Guest

  Ieder normaal denken mens vroeg zich inderdaad al lange tijd af waar de euforie vanaf kwam. Ik heb het nooit begrepen en wil het ook niet.

 2. eppo

  Het gaat verschrikkelijk vriezen!
  En het gaat dooien!
  Het wordt donker!
  Het wordt licht!
  Het wordt droog!
  Het wordt nat!

  Ziehier de kunde van beursvoorspellers!

 3. Edoij

  Grote Westerse landen kampen met enorme staatsschulden en een te hoge belastingdruk op arbeid die niet meer in verhouding staat tot het inkomen en een weinig flexibele euro terwijl economie nauwelijks groeit . Dus stijging beurzen luchtbel-speculatie economie. Zie hier ingrediënten voor een beurscrash.

  • Hans H

   Vergeet de al jaren teruglopende belastingontvangsten uit het bedrijfsleven niet: die is in 14 jaar gezakt van 18% tot >9% agv het laten dalen van vennootschapsbelastingen (en IB de hoogste schalen!). Nogal voor de hand liggend wie daarvan het meest hebben geprofiteerd.

   (in antwoord op Edoij)
 4. Windows 8

  What goes up, must come down …
  Na regen komt zonneschijn…

 5. Koper

  Gaat gewoon weer omhoog de komende maanden.

 6. RhodBerth

  Er zijn tienduizenden analisten die voorspellingen doen.
  Achteraf is er altijd wel eentje die gelijk had. Het is nogal dom om te geloven dat hij de volgende keer weer gelijk zal hebben.

 7. Twan

  We zullen zien, van mij mag het, een grote reset, niet verkeerd.

Reacties niet toegestaan