Europa vergist zich in die 'potverterende socialist' Hollande

Economie
maandag, 07 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Na de verkiezingsoverwinning van François Hollande kijken de financiële wereld en de Europese leiders toe hoe de man, die er niets voor voelt het pensioenstelsel te hervormen en de rijken meer belasting wil laat betalen, door middel van groei uit de recessie wil komen, niet door bezuinigingen.
Hollande is in de ogen van rechtsliberalen, die in bijna heel Europa aan de macht zijn, een echte potverterende socialist, schrijft Joe Weisenthal van Business Insider. ‘Die Europese leiders hebben alleen maar via zware bezuinigingen geprobeerd uit de voortdurende crisis te komen. De angst giert hun door de keel als er over stimulering en groei, zoals Hollande wil, wordt gesproken.’ De financiële markten hebben trouwens al die tijd geen enkele beloning gegeven voor die bezuinigingsdrift. Integendeel.
Waar het volgens Weisenthal om draait is niet Hollande’s binnenlandse beleid maar zijn Europese. Dat is erop gericht rust te brengen. 'Hollande wil het 'Merkozy'-establishment doorbreken. Misschien lukt het hem Europa weg te trekken uit het destructieve politieke klimaat dat de schuldencrisis alleen maar verdiept.'
Bron(nen): Business Insider