Willem Middelkoop haalt uit naar Warren Buffett

Gestolde angst noemen de criticasters het edelmetaal goud. Daarvan 's werelds succesvolste investeerder Warren Buffett een voorbeeld. Afgelopen weekeinde haalde zijn rechterhand Charlie Munger hard uit naar alle beleggers in goud.
Civilized people don’t buy gold. They invest in productive businesses,” zei Munger, vice-voorzitter van Berkshire Hathaway, in een interview met CNBC.
Goud genereert, volgens de afscheid nemende Buffett, geen enkel inkomen. In tegenstelling tot investeringen in de reële economie; in bedrijven. "Welke investeerder zal ooit het levenloze goud boven het productieve akkerland verkiezen?" vraagt Buffett retorisch.
Nederlands bekendste goudbelegger Willem Middelkoop kiest vanzelfsprekend voor het blinkende goud. In zijn nieuwe boek 'Goud en het geheim van geld', dat deze zomer zal verschijnen, verdedigt hij het edelmetaal tegen haar aanklagers, waarvan Buffett de bekendste is. Op Follow the Money haalt Middelkoop alvast hard uit naar het Orakel van Omaha: "Warren Buffett is zijn magie kwijt. Als je kijkt naar de aandelenkoers van Berkshire Hathaway uitgedrukt in goud, dan zie je dat hij het sinds 1995 eigenlijk slecht doet."

Bron(nen):   Follow the Money  CNBC