John Deuss doet een Scheringaatje

DSB Bank van Dirk Scheringa kreeg de genadeklap door Pieter Lakeman toegediend, de FCIB bank van de van BTW-fraude en witwassen verdachte John Deuss mocht de 'doodsteek' van het Openbaar Ministerie in ontvangst nemen. Zo betoogde de advocaat van John Deuss donderdag in zijn slotwoord. Het resultaat was het zelfde, beide banken gingen ten onder. Deuss zelf sprak ook. Vooral de Britse belastingdienst en DNB kregen er van langs. Als ze hem alleen maar hadden gebeld, dan was er niets aan de hand geweest. 'Ik ben nooit op vergunningskwesties gewezen', zei Deuss. 'Eén telefoontje, een ontmoeting, en er zou een oplossing gezocht worden. Met twee telefoontjes was het opgelost.’
De FIOD zou in 2006 ook doelbewust zijn FCIB bank hebben willen 'opblazen'. Die woorden werden letterlijk door de FIOD-ambtenaren gebruikt in een journaal van de inlichtingen- en opsporingsdienst.
De fatale 'doodsteek' werd door het Openbaar Ministerie toegbracht toen het OM in een persbericht naar buiten bracht dat de FCIB werd verdacht van illegaal bankieren en fraude. Deuss advocaat Daan Doorenbos maakte de vergelijking met de oproep tot een bankrun van de DSB Bank van Dirk Scheringa.

Bron(nen):   Follow the Money