Rijke buitenlanders willen niet in Nederland wonen

Arme asielzoekers zijn niet welkom in ons land, maar buitenlandse miljonairs natuurlijk wel. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wilde vermogende buitenlanders lokken met een verblijfsvergunning van een jaar, maar helaas, slechts eentje hapte toe. En zelfs die ene mocht uiteindelijk niet blijven. Ironisch genoeg bleek hij niet over de juiste papieren te beschikken. Het is ook niet heel makkelijk om als miljonair een jaar in Nederland te mogen zijn. Je moet minimaal 1,25 miljoen euro willen investeren in het Nederlandse bedrijfsleven, een verklaring hebben van een Nederlands accountantsbureau met een vestiging in het land van herkomst en het geld dient te worden besteed aan innovatie. Geen rijke Chinezen met een vakantiehuis in Nederland dus en al helemaal geen Russische maffia. Nee, Teeven zette in op de hippe 'kleine IT-bedrijven, die langere tijd hier blijven.' Maar die hadden er niet zo'n zin in, blijkt een jaar na de invoering van de regeling. De Kamer wil de regels nu versoepelen. 'We zijn te voorzichtig en missen de boot', aldus Kamerlid Malik Azmani dinsdagavond in de Tweede Kamer. 'Beperk de regeling niet tot investeringen in innovatie, maar geef de investeerder keuzevrijheid. Laat ze investeren in innovatie óf het creëren van werkgelegenheid of onroerend goed.' Het Nederlandse beleid is overigens niet uniek. Er zijn meer landen die speciale regelingen hebben voor buitenlandse investeerders die graag willen blijven.  

Bron(nen):   Z24      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Logisch, buitenlanders komen naar Nederland om geld te halen, niet om geld te brengen.

 2. Divert

  Als ik als vermogende de moeite zou nemen naar een ander land te verhuizen, dan zou ik om te beginnen landen op mijn shortlist zetten waar vermogen niet belast wordt. Nederland staat daar dan niet op. Bovendien hangen er hier nog zaken als een Dagobert Duck/jaloezie taks boven de markt waardoor het onteigenen van vermogen nog dichterbij komt.

 3. Tegendraads

  ” Teeven zette in op de hippe ‘kleine IT-bedrijven, die langere tijd hier
  blijven.’ Maar die hadden er niet zo’n zin in, blijkt een jaar na de
  invoering van de regeling.”

  Lol. Het Nederlandse investeringsklimaat is sowieso al enigszins rampzalig voor dat soort type bedrijven van eigen bodem, laat staan voor buitenlanders die dat soort bedrijven hebben. De mensen die graag iets willen vertrekken naar Berlijn. En als je al 1,25 miljoen op zak hebt, dan kan je daar veel meer waar voor je geld krijgen dan hier.

 4. 2374

  Logisch. ze lezen op nieuwsbladen de zure reacties mee.

 5. Lio

  Logisch, als je rijk bent en dus kan kiezen waar je wonen wil, dan ga je toch niet in een xenofobisch landje wonen waar je zelfs in het parlement van het land voor rotte appel wordt uitgemaakt door die rechts ascocialen; met overal super vriendelijk mensen om je heen. Dan heb ik het nog niet over de torenhoge belastingen, klein bebouwde wijkjes, kleingeestige, beperkt denkende mensen die een andere die er maar een centje meer heeft niets gunnen. Laat je Ferrari nou een keer op straat zien dan word je met scheve ogen aangekeken. Of die linkse kerk die met jouw geldpotje nivelleringsfeestje wil bouwen. Nederland is het ideale land voor de subsidie en toeslag ontvangende laaggeschoolden en werklozen.

  • Sjökko Tömmy

   Daarom ben jij hier heengekomen toch?

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Ik ben hier geboren sukkeltje.

    (in antwoord op Sjökko Tömmy)
    • Sjökko Tömmy

     Je vergeet “een” tussen Ik en ben neer te zetten.

     (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Nu zit je uit je nek te lullen. Ligt het soms aan die vier puntjes op je voor- en achternaam ;)?

      (in antwoord op Sjökko Tömmy)
     • Lio

      Heb je in de tussentijd je voor- en achternaam veranderd? Je heette twee dagen terug toch iets anders! Iets met twee keer ö of zoiets. Was dat je artiestennaam of is dit je artiestennaam?

      (in antwoord op Sjökko Tömmy)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Oude KRK account werd plots door Disqus als spam account aangemerkt en was posten onmogelijk.
      Dat is een bekende bug in dit systeem.
      Nieuw account aangemaakt met andere naam en daarna de naam weer aangepast.

      (in antwoord op Lio)
 6. Sjökko Tömmy

  Waarom dergelijke eisen stellen aan deze mensen als je al ladingen mensen binnen laat zonder dit soort eisen en nog grotere ladingen mensen binnen laat die alleen maar kosten en niets genereren.

  Als rijke buitenlander een flinke smak geld investeren in Nederland en dan alleen mogen blijven als je je vervolgens nadat je winst gaat maken jezelf dik laat afromen door de belastingdienst met te hoge tarieven en dan ook nog eens te maken hebt met hoge kosten voor werknemers, te veel regels en te veel overheid bemoeienis?
  Het lijkt hier al aardig op een socialistische heilstaat.
  Ik zou daar ook met een boog omheen lopen als ik enig investerings– kapitaal had.
  Het lijkt meer op dit ;eenvoudig en voordelig kennis maken met Nederland, het land waar men iedereen die wat genereert uitgeperst.
  Eerst mag u 1,25 miljoen meenemen en dan mag u hier blijven waarna u langzaam aan nog meer mag bloeden en dus nog meer betalen, en u wilt evengoed gewoon blijven want Nederland is zo een geweldig land.

  We zijn te voorzichtig zegt Teef, hij bedoelt; we zijn te inhalig en te doen nog steeds te moeilijk en deze rijken hebben ons door, die vuile inhalige kapitalisten dat ze der zijn waarom happen ze nou niet?

 7. Dead Silence

  Als je niks hebt en geen opleiding en toevallig ook nog een foute figuur bent is het heel goed verblijven in Nederland.

 8. marianne martens

  er zijn genoeg rijken in dit land, hoeven helemaal niet hier te komen wonen, er is toch Brasschaat, dat vestigingsstadje? elders.

 9. FritsB

  Irreéle socialistische bemoeizucht. Het gaat kennelijk om buitenlanders van buiten de EU, maar als ik een vermogende Rus was die op een stabiel plekje wilde wonen en daarvoor Nederland uitkoos, dan zou ik ook niet verplicht wilen worden om mijn geld in een Nederlands bedrijf te investeren, en al helemaal niet in onzekere innovatie. En dan nog het belastingpeil! Nee, de enige niet-EU ingezetenen die hier welkom zijn, zijn straatarme vluchtelingen zonder enige toekomst. En wij het maar raar vinden dat NL zo achteruit kachelt.

Reacties niet toegestaan