Tim Cook is een fantastische opvolger van Steve Jobs

Drie jaar geleden nam Tim Cook het roer bij Apple over van Steve Jobs. Menigeen had grote twijfels of hij in staat zou zijn Apple groot, groeiend en bijzonder te houden. Dat lijkt hem gelukt. In ieder geval heeft hij van Apple een bedrijf gemaakt dat rijker is en weer meer beurswaarde heeft dan onder Steve Jobs. Op de grafiek is te zien hoe het Apple verging onder Tim Cook. De waarde van het bedrijf verdubbelde. apple stock price

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Fantastisch. Lekker op het succes van de wijlen voorganger teren en de domme meute veel te dure apparaten in de maag splitsen. Mooi dat Apple heel rijk is en een gigantische nietszeggende beurswaarde heeft. Een klein bedrijf als ASML bijvoorbeeld is overigens veel belangrijker dan een bedrijf als Apple.

  • vandehoedenderand

   Neemt niet weg dat Cook het inderdaad bijzonder goed doet. Er zijn zat CEO’s die het verneuken of minder goed doen.

   Ballmer bijvoorbeeld. Of Eurlings.

   Hahahaha. Eurlings. Sorry. Hahaha. Dat is natuurlijk nooit een topbestuurder geweest.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Pietje_Precies

   Nou, Cook zit er voor de eigenaren (de aandeelhouders), dus doet hij het gewoon goed. Bovendien transformeert hij de omzet van apparaten naar cloud diensten. Dat moet je ook maar durven, als je de legacy van Jobs moet evenaren…. Terechte pluim voor Cook. Je kunt we mopperen over te duur, maar Apple heeft waardecreatie gewoon goed voor elkaar. Dan kun je hoge prijzen vragen.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Malky

  De koers van Apple is het resultaat van het terugkopen van aandelen en het geldverwateringsbeleid van de Fed, het heeft niets met het functioneren van Cook (of welke andere CEO dan ook) te maken.

  Je kunt hem beter beoordelen door naar de vernieuwingen te kijken die Cook gebracht heeft.
  Een groter scherm van een telefoon die de concurrentie allang beter en goedkoper maakt, en een horloge waar alleen Apple fans warm van worden.

  • Volledig

   Er zijn meer iphone 5 en 6 verkocht bij elkaar dan er mensen waren met een 4 of 4s. Het is dus niet alleen een vervangingsmarkt.

   (in antwoord op Malky)
 3. jantje

  Zoals gewoonlijk wordt de aantrekkende economie of QE, de echte reden dat de aandelen stijgen, in de schoenen geschoven van diverse CIO’s.
  Alleen als het slecht gaat tijdens een resessie o.i.d. dan ligt het ineens aan de slechte economie.

Reacties niet toegestaan