Griekenland boekt sterkste groei in eurozone

Griekenland heeft in het derde kwartaal de sterkste economische groei geboekt van alle landen in de eurozone. Dat beeld werd vrijdag bevestigd door een nieuwe raming van Europees statistiekbureau Eurostat.

De Griekse economie, die de afgelopen jaren door een diep dal ging, groeide vorig kwartaal met 0,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In de hele eurozone kwam de groei volgens de nieuwe cijfers uit op 0,2 procent. Deze schattingen weken niet af van de eerste raming, die vorige maand werd gepubliceerd.

In Nederland bleef de groei vorig kwartaal steken op 0,2 procent. Duitsland boekte een plusje van 0,1 procent.

De Griekse economie ontworstelde zich dit jaar uit de diepe recessie van de afgelopen jaren. Het land is echter nog lang niet uit de problemen. Zo is de werkloosheid nog altijd torenhoog en heeft Griekenland ook nog altijd een zeer grote staatsschuld. Maandag spreken de ministers van Financiën van de eurolanden weer over de mogelijke verlenging van het Europese hulpprogramma voor het land.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Waarschuwing: deze boekhouding bestaat uit creatieve vondsten en kan sporen van onjuistheid bevatten.

 2. Burgermans

  Dan zijn ze er nog behoorlijk snel bovenop gekomen. Hopelijk vergeten de Grieken niet wat Noord-Europa voor hen gedaan heeft.

 3. Malky

  Wat is de huidige Griekse staatsschuld ook alweer?
  Achja dat is ook zo, die wordt niet gepubliceerd:

  https://www.welingelichtekringen.nl/anp/staatsschuld-eurolanden-groeit-verder

  Dan zal het wel goed zitten.

 4. John_Rambo

  Maar volgend jaar hebben ze weer geld nodig.

Reacties niet toegestaan