Waarom de Nederlandse winkelketens het zwaar hebben

Mexx ging afgelopen week failliet. De Bijenkorf blijft maar vestigingen sluiten. De Nederlandse winkelketens hebben het zwaar, terwijl buitenlandse kledingwinkels als Zara en Primark floreren. Hoe komt dat? Het antwoord is eigenlijk heel simpel, schrijft Nrcq: de Nederlandse ketens zijn middenmoters. Ze zijn zo gewoon. Niet bijzonder groot en goedkoop, zoals de Primark, niet zo hip als Zara en ook niet zo exclusief als topmerken. Daarbij speelt de crisis een rol. De kledingverkoop daalde afgelopen jaar met 4 procent en er werden 9 procent minder schoenen verkocht. Een verschuiving naar een aantal goedkopere buitenlandse winkels is dan ook te verwachten. De ketens die de concurrentieslag wel overleven hebben het zwaar. Ze investeren sterk in online verkoop en dat helpt een beetje. Maar ze blijven toch wat gewoontjes.  

Bron(nen):   NRCQ      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lio

  Doe maar gewoon …. dan ga je gauw failliet.

 2. Dead Silence

  En doe je het wel goed, dan helpt de overheid je onderneming wel het graf in.

 3. Tim66

  Het heeft niets te maken met middelmatigheid de grote schuldige is de overheid die door hun roofbeleid de midden klasse totaal heeft uit gekleed en nu de middenklas amper de touwtjes aan elkaar kan knopen ,de onderklasse heeft helemaal niets meer te makken en de top vult nog gruwelijk zijn zakken ,dit is de kliek die gaat stemmen en bepaald wat er gebeurt.
  Mensen sta op kom op voor U rechten,deze hulp gaat u niet krijgen van pvda,cda,vvd,en euro partij D66 stem op een partij die zorgt dat we uit de Euro kunnen want de huidige partijen hebben onze ziel en geld aan de EU duivel verkocht ! Wacht maar wanneer het duidelijk wordt dat ons pensioen geld wordt op gemaakt door de EU en wij stonden erbij en kijken erna dit gaat gebeuren door oplichter Rutte en crimineel Samson die nu al door de mand is gevallen.
  Huigelaars ten top ,deze mensen zijn gevaarlijker dan Wilders,deze heeft het nog goed met de Nederlanders voor maar dat wordt afgedaan als extremisme zie het gevolg bij Pim Fortuin afgeschoten als een hond!, en de partijen die demoniseerden vertelde daarna met krokodillen tranen dat zij van geen kwaad bewust waren!
  Dit gebeurt straks weer, Wilders wordt voor de verkiezingen veroordeeld of vermoord maar Nederlanders zullen wakker worden ,naar mijn mening te laat want dan is onze welvaart en heeft onze schijn democratie zijn werk al gedaan!

Reacties niet toegestaan