Bekijk hier hoe je financiële situatie in 2015 verandert

Je denkt misschien dat er dit jaar weinig verandert met betrekking tot je geldzaken, maar 'niets is minder waar' schrijft het overheidsplatform 'Wijzer in geldzaken' op haar website. Op de site staat een tool waarmee je kunt bekijken op welke manier nieuwe overheidsmaatregelen en wetgeving jouw persoonlijke financiële situatie beïnvloeden. De organisatie schrijft over de veranderingen: 'Iedereen bouwt in 2015 flink minder pensioen op. De verandering van de algemene heffingskorting, de oorzaak van de naheffing, krijgt in 2015 een vervolg. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van verschillende regelingen. Dit kan vooral voor gescheiden ouders flinke inkomensgevolgen hebben. Huizenbezitters en huizenkopers krijgen te maken met nieuwe regels en vanaf september gaat het studieleenstelsel van start.'

Bron(nen):   AD      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik word genaaid aan alle kanten. Tijd om gedag te zeggen.

  • marianne martens

   Mijnheer Dead Silence, u niet alleen. In de ogen van de z.n. hebbers van macht zijn we een Ding, de burger is een ding waar ze niets mee- en aandoen. Stuitende materie. Heb het idee dat u de Provincie zult missen? Wens u veel kracht toe ivm uw vader in 2015 en ook tevredenheid in het komend jaar.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Lex

  De consument “De burger” moet de broekriem nog verder aanhalen? “gaat niet meer de pin van de riem zit al in het laatste gat.

  De inkomsten stagneren of gaan zelfs achteruit maar daar staat wel tegenover dat alles duurder word.

  De welbekende emmer en de laatste druppel.

  Het water staat heel veel Nederlanders al tot de lippen. Als er nog meer bij komt gaan ze kopje onder en komen in de geldsanering terecht wat de samenleving en vooral schuldeisers uiteindelijk meer kost.

  Van de appel is bij veel mensen alleen het klokhuis nog over de kaasschaaf heeft al meer kapot gemaakt dan je lief is.

  De hoogst tijd dat dit gedrocht van een armoede en sloop kabinet heel snel gaat vallen.

  Tijd voor een andere koers.

  Een PVV koers.

 3. marianne martens

  http://www.wijzeringeldzaken.nl kan nuttige informatie verstrekken. dank hiervoor. Is doorgestuurd naar familie en een vluchtelingengroep.

 4. Daniel

  Lex
  Als de PVV de armoede gaat bestrijden zal ze financieel een uiterst linkse koers moeten gaan varen en dan kan nu alleen met de SP.
  Overheden nivelleren vaak, volgens sommigen ten onrechte, vanuit het gelijkheidsbeginsel. Tegenstanders claimen dat gelijke behandeling niets met het afromen en herverdelen van inkomen te maken heeft. Het is een manier voor de overheid om welvaart naar lagere inkomensgroepen over te dragen. Dit kan ook een economisch motief hebben: mogelijk zal er meer geld worden uitgegeven, zodat de consumptie toeneemt. Ook vinden sommige politieke partijen dat belastingkosten zodanig verdeeld moeten worden dat “de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen”.

  Daar staat tegenover dat nivellering de motivatie om (meer) te gaan werken of een beter betaalde functie te bemachtigen en behouden zou kunnen verminderen.
  Kortom, de koek veel groter maken kan niet, dus dan moet de PVV gaan nivelleren en dat is ook in PVV kringen een beladen woord.
  Een ander kabinet dat zorgt voor hogere uitkeringen, hoger minimumloon (Nederland heeft hoort tot de top wat betreft het minimumloon, denk dan ook aan de concurrentie positie van Nederland) maakt Nederland ook kapot.
  En de hardwerkende Nederlander is nog bozer, terwijl de voedselbanken etc. dan opgeheven kunnen worden, de meerderheid, die het water echt niet aan de lippen staat, zal zich bekocht voelen.
  Is dat wat de PVV wil?

Reacties niet toegestaan