Een paar grafieken over de werkelijke staat van de Amerikaanse economie

De Verenigde Staten als lichtend voorbeeld van hoe je een economische crisis te boven komt? Dat is maar net hoe je het bekijkt. Onderstaande grafieken zien er niet zo rooskleurig uit. 1. De lonen stagneren, behalve voor degene die het meest verdienen. 2. Het minimumloon is veel lager dan het zou moeten zijn. 3. Mensen werken een stuk meer voor veel minder geld. 4. De top 1 procent is veel meer gaan verdienen in vergelijking met de rest. 5. Jonge afgestudeerden verdienen net zoveel per uur als in de jaren tachtig. 6. Minder jongeren hebben geld voor de universiteit. 7. Werkgevers voorzien veel minder vaak in een zorgverzekering voor hun werknemers. 8. Toegenomen ongelijkheid kost de middeninkomens veel geld.

Bron(nen):   Upworthy      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Ja, het gaat in de VS echt veeeeel beter dan hier. Dus dat Amerikaanse beleid moet ook in Europa ingevoerd worden! Geld bijdrukken alsof het een leive lust is! Gaan met die banaan.

  • ernie

   Als jij een briefje van tien euro in de hand hebt, kun jij dan zien of het een bijgedrukt exemplaar betreft?

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
   • Xander

    Ja helaas wel 🙁
    Mits deze door mezelf gedrukt is 🙂

    (in antwoord op ernie)
    • IwanovKapotjeplov

     LOL

     (in antwoord op Xander)
    • ernie

     da’s voor mij exact de reden waarom ik nooit tientjes druk, maar alleen honderdjes. Die ene nul meer is nl. geen moeite.

     (in antwoord op Xander)
    • Meneer Dick

     Er word geschat at ongeveer 10% van de in omloop zijnde dollars vals is. Dat maakt voor het vertrouwen in de dollar in in de kers nies uit.

     (in antwoord op Xander)
 2. Meneer Dick

  Mensen, die niet beter kunnen presteren dan 1300 in een dozijn anderen, die verdienen inderdaad niet veel.

Reacties niet toegestaan