Finland torpedeert reddingsplan euro

Finland dreigt steunaankopen op de obligatiemarkt door het Europees noodfonds met een veto te zullen treffen, meldt de Volkskrant.  Die aankopen moeten de rente drukken die Italië en Spanje betalen om hun schulden af te lossen. 
 Hoewel minister De Jager (Financiën) er ook weinig voor voelt - hij vreest dat de rente voor de betrokken landen nauwelijks zal dalen, terwijl het noodfonds tientallen miljarden euro's armer is - zegt Nederland niet 'nee' tegen het opkoopprogramma. Wel zal het elk verzoek op zijn merites beoordelen. Besluiten hierover door het noodfonds moeten met unanimiteit worden genomen. Bron: de Volkskrant

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Willem Brouwer

  Maar de Jager durft geen NEE te zeggen, omdat Rutte al ja gezegd heeft tegen alles wat Brussel wil. Wanneer nemen we ons eigen standpunt in?

 2. Indenvreemde

  De Finnen zijn slim en hebben groot gelijk om een onderpand te eisen voor leningen aan het EMS. Finland dat voldoet aan de 3% norm en een economische groei heeft waar Nederland alleen maar van kan dromen.
  Ze hebben groot gelijk als ze zich zakelijk opstellen.Zij beschermen tenminste hun belastingbetalers Maar wat doet de Nederlandse regering? Die is besluitloos en onduidelijk. Rutte is een angsthaas en durft niet op te treden. De Jager heeft zijn twijfels maar stemt toch in.
  Ik leerde vroeger al.Bij twijfel niet inhalen en dat heeft mij altijd beschermd voor valkuilen.
  Hier wordt met de hoogste snelheid ingehaald ook al is het in hun ogen onverantwoord.
  Wie is de klos? Juist….. U en ik
  Wat moeten wij toch met dit zooitje want een ander woord heb ik er niet meer voor.
  Zijn ze nu echt stekeblind en zien ze nu echt niet dat wij straks een derde wereld land zijn geworden? En de zuidelijke maffia lacht zich rot.
  Het is ze weer gelukt.Zelfs Merkel ging overstag.Ongelooflijk!!!!

Reacties niet toegestaan