Deze CEO kreeg een hogere ontslagvergoeding dan zijn 17.600 medewerkers bij elkaar

De Amerikaanse retailgigant Target kondigde onlangs aan al zijn winkels in Canada te sluiten. Daardoor komen 17.600 medewerkers op straat te staan. Voor deze medewerkers is een totale ontslagvergoeding gereserveerd van omgerekend ruim 50 miljoen euro. De in mei aan de kant gezette CEO van Target, Gregg Steinhafel, kreeg in zijn eentje al meer mee: ruim 54 miljoen euro. Hij moest weg vanwege de slechte resultaten in Canada en een grootschalige hack van persoonsgegevens van klanten. Naast een standaardvergoeding van ruim 14 miljoen euro, kreeg hij aandelen, een pensioenplan en een 'niet-gekwalificeerd uitgesteld compensatiepakket'. Alles bij elkaar met een waarde van meer dan 54 miljoen euro, ofwel 18.000 keer zoveel als een gemiddelde Canadese medewerker. Target is na Wallmart de grootste winkelketen in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt onder meer kleding, schoenen, elektronica en schoonheidsproducten. Nog maar twee jaar geleden opende het haar eerste winkel in Canada. Deze maand sloten de inmiddels 133 Canadese vestigingen weer. Het topmanagement geeft toe: 'We wilden te veel, te snel'.  

Bron(nen):   The Independent      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Probeer dat maar eens uit te leggen ja.
  Het wachten is op de eerste CEO die gelynched wordt.

  • RHK

   Gaat nooit gebeuren. Deze mensen komen er al tientallen jaren goed mee weg en bedrijven staan in de rij om dit soort mislukte CEO’s weer een droombaan aan te bieden met nog hogere ontslagvergoedingen.

   (in antwoord op knier)
   • Albert Bakker

    Klopt! Het heeft dan ook geen zin om je er druk over te maken. Er is niemand die er iets tegen kan doen die er iets tegen wil doen en er is niemand die er iets tegen wil doen die er iets tegen kan doen.

    (in antwoord op RHK)
    • Dutchy

     Niet meer kopen bij die bedrijven, maar aan de andere kant, waar kan dan wel je spulletjes halen?

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Windows 8

      Aangezien de keten sluit kan niemand er nog iets kopen 😉

      (in antwoord op Dutchy)
 2. Windows 8

  “Hij moest weg vanwege de slechte resultaten”
  en
  “niet-gekwalificeerd uitgesteld compensatiepakket’.

  Hij werd gecompenseerd voor de slechte resultaten?

  • Albert Bakker

   Ja moet je luisteren, de bedrijfskundige logica achter deze gang van zaken is niet zo vreselijk moeilijk.

   Als het goed gaat met bedrijven en de aandeelhouders kirren ligt het aan het talent van het management en dat moet passend worden beloond (want anders gaan ze naar elkaars buitenland.) Als het slecht gaat met bedrijven en aandeelhouders morren ligt het aan de te hoge lonen en te lage productiviteit van het werkvolk. En een succesvolle aanpak van deze onduldbare onrechtvaardigheid door het management moet aldus passend worden beloond.

   Als managers dus falen vanwege de schuld van het werkvolk moeten ze derhalve passend worden gecompenseerd. En het spreekt vanzelf dat hoe ernstiger het falen, hoe groter het verwijt dat het werkvolk kan worden gemaakt en dus hoe groter de te ontvangen compensatie moet bedragen. En het spreekt tevens vanzelf dat omgekeerd hoe groter deze compensatie hoe groter ook het talent van de manager moet zijn.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    ach ja, wie zijn de grootste gekken : zij die het betalen of zij die het ontvangen , zeg ik maar ..

    (in antwoord op Albert Bakker)
 3. Jannie Ooms

  Alweer een rechtse graaier. Waarom verbaast me dit bericht toch niet…

 4. Divert

  Het opmerkelijke is wel dat dit bericht bij de posting over Venezuela staat. Een land dat compleet is uitgewoond door het socialisme. Het geld is er op, de banen zijn weg, de winkels zijn leeg…. Dit bericht uit Canada is niet heel fraai, maar valt nog altijd ruimschoots te verkiezen boven de Venezolaanse situatie.

Reacties niet toegestaan