Doe nu de test: Hoeveel verdien jij in vergelijking met een topvoetballer?

Arjen Robben verdient net zoveel in 40 minuten als Jan Modaal in een week. De BBC heeft een prachtige calculator gemaakt waarop je je eigen salaris kunt vergelijken met dat van een aantal topvoetballers, maar ook met dat van de rest van Nederland. Voetballers behoren tot de beste betaalde mensen ter wereld. Het kost een Nederlander met een modaal jaarinkomen van 35.000 euro 250 jaar om het jaarsalaris van Arjen Robben bij elkaar te werken. En voetballers gaan steeds meer verdienen. In 2001 tekende Sol Campbell bij Arsenal een contract voor ruim 133.000 euro per week. Hij was de eerste die zoveel kreeg. Afgelopen maand sloot Wayne Rooney bij Manchester United een deal voor 400.000 euro per week. Gemiddeld verdienen spelers in de Britse Premier League 2,1 miljoen euro per jaar. Dat is ruim 40.000 euro per week, wat meer is dan de gemiddelde werknemer in Groot-Brittannië in een jaar ontvangt. Klik hier om jouw salaris te vergelijken.   burger  

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Daniel

  ‘Arjen Robben verdient net zoveel in 40 minuten als Jan Modaal in een week’.
  Later volgt de zin:
  ‘Voetballers behoren tot de beste betaalde mensen ter wereld. Het kost een Nederlander met een modaal jaarinkomen van 35.000 euro 250 jaar om het jaarsalaris van Arjen Robben bij elkaar te werken’.
  Is dit nu één van de rekentoetsen waar zo’n heibel over gemaakt wordt?

  .

  • Dead Silence

   En dan hebben we het over zakkenvullers (board members) van multinationals met tienduizenden werknemers die aanzienlijk minder verdienen? Die hebben wel wat meer capaciteiten dan een halve primaten die achter een balletje aanhollen.

   (in antwoord op Daniel)
 2. Dead Silence

  Ik ben trots op mijn mentale capaciteiten. Daar kan geen geld tegenop.

Reacties niet toegestaan