Particulier stapt weer in aandelen

Particuliere beleggers stappen weer massaal in aandelen. Gelokt door de goede rendementen en lage rentes op de spaarrekening keren beleggers weer terug naar de beurs.

BinckBank had het afgelopen maand aanzienlijk drukker dan anders bij de klantenservice met actieve beleggers, bevestigde een woordvoerder van de bank na berichtgeving in het AD dinsdag.

De onlinebank voor beleggers wil geen aantallen noemen, maar ,,de traditioneel al goede maand januari was beduidend drukker dan normaal''. Steeds meer mensen overwegen te gaan beleggen vanwege de lage rente in combinatie met het goede sentiment op de beurs, zegt Peter Siks van BinckBank. ,,Kennelijk zien ook particulieren nu geen ander alternatief voor sparen dan beleggen op de beurs.''

De meeste particuliere beleggers (90 procent) hebben daarbij een voorkeur voor fondsen in de AEX-index of Amerikaanse fondsen.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  Tijd om winst te nemen en te verkopen dus

 2. Overseasz

  Rustig afwachten; met het verkopen van aandelen kan je ook verdienen.(aandelen die je kort leent).

  • ernie

   short gaan is veel gevaarlijker dan winst nemen…

   (in antwoord op Overseasz)
   • Overseasz

    Winst nemen is risocoloos. Short gaan in bepaalde aandelen of indexen is meer of minder risicovol naarmate de hefboom laag of hoog is.
    Timing en ervaring is belangrijk als je hier aan begint.
    Je moet zeker zijn van je zaak, maar dan kan je flinke winsten behalen.

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     klopt. ik beleg al een tijdje (zelfs de crash van 87 meegemaakt 😉 en maak een gemiddeld jaarrendement van goed 12%. Ben ik tevreden mee. De rest is voor een ander – ik slaap prima. Sinds begin dit jaar sta ik al op 12% dus ff uitstappen, slapen en afwachten op betere kansen… er is geen aangenamer ‘verlies’ dan opportunityloss 😉

     (in antwoord op Overseasz)

Reacties niet toegestaan