Groot tekort aan koffie: ''We hebben geen idee waar al die extra koffie vandaan moet komen''

Economie
door Admin
zaterdag, 03 oktober 2015 om 9:18
welingelichtekringen header 1
De productie van koffie staat zwaar onder druk door de lage prijzen en de opwarming van de aarde. Als de industrie zich niet aanpast, zullen koffieboeren in Brazilië, Nicaragua, El Salvador en Mexico een deel van hun oogst verliezen. Daarnaast zal de vraag de komende vijf jaar met 25 procent stijgen, verwacht de International Coffee Organization. Vooral in landen als India en China, die nu nog geen echte koffiecultuur hebben, wordt het drankje steeds populairder. "We zullen toch vroeg of laat moeten ingrijpen en stevige besluiten moeten nemen. We hebben geen idee waar al die extra koffie vandaan moet komen", aldus Illy.
We drinken met zijn allen steeds meer koffie. De industrie kan die almaar stijgende vraag niet aan. En een oplossing is er vooralsnog niet. Moeten we binnenkort dan echt aan de thee?
Andrea Illy, CEO van de bekende Italiaanse koffiegigant, ziet de toekomst in ieder geval somber in. ''We consumeren steeds meer koffie", vertelt hij aan Bloomberg. "Als het zo doorgaat, zullen we het volgende decennium een extra 40 tot 50 miljoen zakjes nodig hebben om iedereen te bevoorraden. En dat is meer dan we momenteel kunnen produceren.''
Bron(nen): Goed Gevoel