In EU 8 mln VW-diesels met sjoemelsoftware

Er zijn in de Europese Unie ongeveer 8 miljoen dieselwagens van Volkswagen met software waarmee kan worden gesjoemeld met de uitstootwaarden. Dat liet de grootste autofabrikant van Europa maandag weten.

Volgens Volkswagen gaat het om auto's met het type dieselmotor EA189 EU5 met een motorinhoud van 1,2, 1,6 en 2,0 liter. Wereldwijd is fraude gepleegd met circa 11 miljoen auto's van het Duitse autobedrijf, van verschillende merken zoals VW, Audi en Skoda.

Volkswagen heeft aangekondigd dat de betroffen auto's naar de garage worden teruggeroepen om ze van nieuwe software te voorzien.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik heb er 2 van 2 liter en een van 3. Niks terug naar de garage. Dan zeker een gedowntunede bak en wie zegt dat de bedrijfscondities met de nieuwe software de levensduur van de onderdelen niet om zeep helpt?

  • Blargh

   Het enige verschil is dat de software niet meer ‘downtuned’ als hij op de testbank staat.
   Jij wil waarschijnlijk niet dat ze je chip opmerken 😉

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Fritzy von Popsicle

   Gelijk heb je, wij hebben er ook een groot aantal lopen, voor de Polo’s ging al snel de wegenbelasting op de schop, betalen nu voor ‘vuil’, dus blijven ook fijn ‘vuil’ rijden, daar wordt tenslotte voor betaald!

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Alice Kelly

   last monday I got a great McLaren F1 since geting a check for $18350 this last 5 weeks and-a little over, 17-grand lass-month . it’s certainly the coolest job I have ever had . I actually started 10-months ago and practically straight away was bringing in minimum $97 p/h . read the full info here
   ..xi………
   >➤➤➤➤➤➤ http://www.DailyFinanceReportz.ml

   !!#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#=#!!

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan