Het rapport der rapporten: De Ondergang van het Westen

De economie van de Verenigde Staten en Europa wordt ernstig bedreigd door de opkomst van China en de andere opkomende landen. De bankencrisis, de teloorgang van het onderwijs en de enorme werkloosheid zijn slechts enkele bedreigingen die het Westen niet kan pareren. De gerenommeerde London School of Economics presenteerde het rapport van de analist Jon Moynihan, CEO bij PA Consulting Group, 'De voortdurende neergang van het Westen'. Voor degene die nog meer bedreigingen wil lezen, begrijpen en helpen oplossen, bij Business Insider staat de neergang  in 97 grafieken.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.
  De tijd van gaan is nu gekomen.

 2. Le_bon_sauvage

  De toekomst voorspellen, laat dat maar aan economen over, ha!
  Vraag me af wat de LSE in 1912 voorspeld zou hebben, aan vooravond van WO I. Alle liberale en conservatieve pessimisten zitten in de City, dat weten we, dus dat zou toch een interessant rapportje zijn geweest.

  Wet van remmende voorsprong ok, maar waarom is de economische ontwikkeling van andere landen een bedreiging voor ons? Schaarste moet je met technologie te lijf, niet met competitie.

  Misschien zijn we idd te lui geworden. Maar ook te doemdenkend, en te individualistisch. Die dingen kunnen allemaal veranderen.

 3. grasspriet

  Kan iemand mij uitleggen waarom economiën het altijd ‘tegen elkaar moeten opnemen’?
  Waarom kan niet ieder land, iedere regio, ieder dorp, ieder gezin zelfvoorzienend leven en dát wat hij over heeft ruilen met een ander?

  O nee, wacht even. Dan vangen een heleboel bedrijven geen geld meer.

  Laten we toch eens ophouden over dat we steeds moeten groeien.
  Het enige groeien wat de mens moet doen is geestelijk groeien, verder zijn we groot genoeg.

Reacties niet toegestaan