Shell wil 15 miljard dollar buiten Europa stallen

Shell haalt een deel van zijn geld weg bij Europese banken. Dat meldt de Britse krant The Times. Om operaties draaiende te houden moet het olieconcern wel wat geld in Europa houden. Maar de bulk wil Shell buiten Europa stallen om economische risico's zoveel mogelijk te ontlopen. 'We zijn minder bereid om kredietrisico te lopen in Europa', zei financieel directeur Simon Henry tegen The Times. Volgens hem zou Shell een bedrag van 15 miljard dollar (ruim 12 miljard euro) liever buiten Europa stallen, bijvoorbeeld bij Amerikaanse banken of via de aankoop van Amerikaanse staatsobligaties.

Bron(nen):   The Times      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Willem Brouwer

  Zie hier de eerste die vlucht

  • Willem

   Ja, de eerste die het aankondigt. Hoeveel multinationals zullen hun geld reeds op Aziatische of Amerikaanse rekeningen hebben gestald? Want de monetaire unie en de EU durven geen beslissingen te nemen omtrent de Euro, slechts pappen en nathouden al een paar jaar. Maar de rek is eruit: lees ‘vertrouwen in de euro’. De val van de Euro zal niet zijn om Griekenland of Spanje, nee, de val komt van binnenuit.

   (in antwoord op Willem Brouwer)
 2. brabantman

  Niet de eerste vlucht, wel de eerste die het zelf bekend maakt. Moet u eens met een bankmanager in Singapore praten. Hij kan u diverse voorbeelden van zowel bedrijven als partculieren noemen die allang uit hun voormalige euros zijn

Reacties niet toegestaan