V&D lijdt nog steeds fors verlies

V&D stevent dit jaar opnieuw af op een flink verlies, meldde RTL Z maandag op basis van stukken die het in handen heeft. Volgens de nieuwszender duikt de warenhuisketen opnieuw tientallen miljoenen euro's in het rood, ondanks de drastische besparingen op huur- en loonkosten. De omzet zou tot en met november 7 procent achterlopen ten opzichte van een jaar geleden.

Een woordvoerder van V&D bevestigt dat de keten dit jaar nog verlieslijdend is, maar hij wilde verder niet op de genoemde cijfers ingaan. Topman John van der Ent had eerder ook al voorzien dat V&D dit jaar nog verlies zou maken. Het bedrijf denkt eind volgend jaar of begin 2017 pas weer winstgevend te kunnen zijn.

V&D, dat begin dit jaar in acute financiële problemen kwam, kampt nu ook nog met grote reorganisatiekosten. Het bedrijf wilde dat eerst opvangen met een loonkorting bij alle medewerkers. Na een door de vakbonden aangespannen kort geding, stak de rechter daar een stokje voor. In plaats daarvan kwam er een reorganisatie die vierhonderd banen kost.