Waar hebben bejaarden het het aller- allerbest?

De OESO, de club van rijke landen, maakte een overzicht van armoede onder ouderen in alle aangesloten landen. De uitkomst zal menige Nederlander, en zeker Henk Krol, mogelijk verrassen. Materieel hebben bejaarden het nergens beter dan in Nederland. CXvEvYmWMAEOmds.jpg-large

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  2012 ….. nog voor de hervormingen van het zorgstelsel … ben benieuwd waar Nederland staat in het lijstje van 2015 ….

 2. Blargh

  in hun graf?

 3. bladvoormijnmond

  Nederland doet het uitstekend.
  De zorg is voor iedereen bereikbaar.

 4. Captain Gorgeous

  Het aller aller best: een keer per week je familie zien terwijl je vrienden met bosjes dood neervallen. Geld of geen geld, erg gezellig lijkt het me niet.

  Cultureel gezien lijkt het me bijvoorbeeld in Mexico toch een stuk beter. Misschien zelf geen cent te makken maar in ieder geval wel familie om je heen die tijd voor je heeft. Van armoede leren mensen delen.

  Peace

 5. Ko Herent

  Ja hoor, dagelijks biefstuk of kreeft met je AOW.

 6. Jaap Aap

  Opvallend hoe er negatief gereageerd wordt elke keer weer als, tegen de perceptie in, Nederland het beter blijkt te doen dan verwacht, in vergelijking met de rest van de wereld.

  Ze kunnen en willen blijkbaar niet zien dat Nederland nog zo slecht niet is en blijven zich vast bijten in die zaken waarvan ze van mening zijn dat Nederland ergens onderaan bungelt. Zelfs als het bewijs voor handen is. Natuurlijk volgt dan het voorspelbare patroon van het bewijs in twijfel trekken. Stel je voor dat ze toe moeten geven er zelf naast te hebben gezeten. Maar bewijs voor het tegendeel hebben ze evenmin m.u.v. hooguit hun eigen, uiterst beperkte ervaringen, veelal uit een grauw verleden.

Reacties niet toegestaan