Hoe frisdrankgiganten wegkomen met de marketingtruc van de eeuw

Gezond leven is hip. Mensen kopen dus liever geen cola of patat, maar wél gezonde producten, althans producten die gezond lijken, zodat ze gezond kunnen overkomen op andere mensen. Zo geeft 42 procent van de Amerikanen toe dat ze niet gezien willen worden met een zak van McDonald's. Veel liever gaan ze op de foto in een sportief outfitje met...een flesje bronwater in de hand. En daar komt de frisdrankindustrie om de hoek kijken.

Jarenlang zagen Pepsi en Coca Cola hun marktaandeel teruglopen tot ze besloten grote investeringen te doen in bronwater. "Water in flessen is de marketingtruc van de eeuw," aldus John Jewell in The Week. Er zit water in de kraan. Dat is veel goedkoper en in de meeste gevallen ook gezonder, stelt hij. Bovendien zijn al die plastic flessen slecht voor het milieu.

Waarom zag Evian dan haar verkoopcijfers in tien jaar tijd verdubbelen? Het antwoord is: om wat het zegt over degene die het koopt. Dat moet namelijk wel een gesofisticeerd, gezond en fit mens zijn. En dat is wat iedereen op dit moment wil uitstralen.  

Bron(nen):   Business Insider