Dankzij Greenpeace kun je niet tanken bij de Shell

Actievoerders van Greenpeace hebben tientallen tankstations van Shell stilgelegd uit protest tegen boringen in het Noordpoolgebied. Er kan geen benzine of diesel meer worden getankt, omdat de vulpistolen zijn vastgemaakt. Shell is weer gaan boren boven Alaska en daar is Greenpeace het niet mee eens 'Ik sta bij het tankstation aan de A2 bij Breukelen. We hebben hier zo'n 27 pompen op slot gezet,' zegt een van de actievoerders tegen NOS. 'Hier wordt dus niet meer getankt.' De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt. Volgens Greenpeace worden de ondernemers met een winkel bij pompstations ontzien.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ab Lieveling

  Goede actie van Greenpeace.
  Ergens moet je een grens trekken met olieboringen

  • RhodBerth

   Grenzen trekken we in de 2e kamer. Als iedereen zelf z’n grenzen gaat trekken, en op basis daarvan de ander gaat beletten te ondernemen of te bewegen dan is het eind zoek.

   Kortom: een zeer slechte actie, opnieuw van GreenPeace.

   (in antwoord op Ab Lieveling)
   • besserwessie

    Samsom heeft ook met die illegale acties meegedaan. Eeuh hij zit tegenwoordig op het pluche.

    (in antwoord op RhodBerth)
  • Ron Kersten

   Mensen hebben het volste recht om het niet eens te zijn met olieboringen, maar…
   … de manier waarop Greenpeace tegenwoordig tekeer gaat kan echt niet !
   Ook zij hebben zich net als iedere andere burger aan de wet te houden en moeten andere wegen bewandelen om hun protest kracht bij te zetten… ga dus niet je (potentiele) donateurs treiteren door ze niet te laten tanken. Kom op zeg !

   (in antwoord op Ab Lieveling)
 2. kletsmajoor

  Toen Greenpeace met gevaar voor lijf en leden aktie voerde tegen dumping van kernafval doneerde ik zelfs geld aan ze. Toen hadden ze een sterk verhaal en een haalbaar alternatief. Tegenwoordig vind ik Greenpeace een enge club van dwingelanden die met vage en soms leugenachtige verhalen aggressief begint te worden tegen gewone burgers.

 3. Paul m van Dam

  STRUISVOGELS HELPEN SHELL

  Gister las ik een tweet van iemand die over 20 jaar de vraag krijgt voorgelegd van zijn dochter: Papa wat heb jij gedaan toen het helemaal mis dreigde te gaan met de aarde. Hij zou dan antwoorden dat hij had getwitterd.

  Zo ook nu. Uit pure hebzucht boort Shell drie jaar lang naar olie in een gebied dat geen enkele lekkage kan verdragen. Nou is Shell kampioen olielekken want anders wordt het te duur, dus de kans dat het goed gaat, is bijzonder klein.

  Ik heb de aarde lief dus heb nooit aan kinderen gedaan van mijn eigen soort. Ik heb me dus aardig ingedekt tegen dit soort vragen. Maar ik ben een mens en behoor tot het diersoort dat het beste in staat is om net te doen alsof. Ik zou me dus kunnen voorstellen dat ik over 20 jaar op de vraag van mijn dochter kunnen antwoorden dat ik 20 jaar terug bij welingelichtekringen heb geschreven dat Greenpeace de enigen waren die met Shell communiceerde op een manier die Shell begreep. Shell is namelijk een organisatie met één kortzichtig doel. Een organisatie die geen enkel maatschappelijke verantwoordelijkheid kent. Zelfs de top-managers hebben geen keus want de grootgraaiers eisen winst. Wie niet meedoet ligt er uit. Een weinig intelligent systeem, hoor ik mijn dochter zeggen.

  Gelukkig zijn er ook mensen, zou ik vervolgen, die wel een keus hebben in de keten van destructie, de consument, de potentiële afnemers van deze onbeheerste waanzin. Oh, dus iedereen reed gewoon even verder naar de volgende pomp met de duim omhoog voor de actievoerders, zou mijn virtuele dochter opmerken als heel vanzelfsprekend. Ik zou moeten antwoorden dat dat tegenviel. Een mens leeft in een schijnwereld. In plaats van tegen Shell aan te trappen deden ze dat liever tegen Greenpeace. In plaats van een pomp verder te rijden staken ze hun hoofden in het zand dat elk tankstation van Shell in een bak heeft staan tegen gladheid en voor trouwe klanten.

  • Pietje_Precies

   Ja goed verhaal. Overigens, hoe is het met die MEGA olieramp in de Golf van Mexico? Oeps, dat was tijdelijk heel vervelend, maar volgens mij viel de schade zo mee, dat iedereen vergat te melden dat het meeviel. Gewoon niks meer over zeggen. “foute bedrijven” moeten immers sowieso aangepakt worden. Dat zal ze leren.

   Alleen wie bepaalt hier wie goed of fout is? Welk tribunaal heeft objectief vastgesteld dat Shell “Een organisatie die geen enkel maatschappelijke verantwoordelijkheid kent”? Dit zit u gewoon zelf vanachter uw pc zo te verzinnen omdat u denkt dat dat sowieso waar is voor “Big Oil”. Super kortzichtig. Ja bedrijven willen winst maken, nou en? Juist Shell weet dat milieu heel gevoelig ligt en negatieve publiciteit een dramatische uitwerking heeft op het bedrijfsresultaat. Die kunnen echt niet zeggen “foutje, bedankt”. Dat zag je bij BP ook, de waarde van dat bedrijf halveerde zowat vanwege de publieke opinie (nou pakten ze dat in het begin ook wel achterlijk aan!). Daarom gaf Shell ook toe aan Greenpeace om de Brent Spar niet te laten afzinken, wat wel de veiligste optie was voor natuur en milieu. Greenpeace heeft hier toen een zware knieval moeten maken.

   “Pappa, wat heb jij 20 jr geleden gedaan toen bleek dat de wereld voedselvoorziening in gevaar kwam omdat men graag biobrandstof wilde hebben?”
   “ik zat lekker op Shell te zeiken en voelde me een echte weldoener met mijn Prius en mijn biodiesel, niet zeiken volgende week kopen we weer een brood”

   (in antwoord op Paul m van Dam)
 4. Pietje_Precies

  ik dacht dat Samsom nou aan het formeren was?

 5. Edward_II

  Mijn buurman is aanhanger van deze club. Ik heb zojuist de sloten van zijn auto vastgelijmd.

Reacties niet toegestaan