‘Trump is veel groter gevaar dan Brexit’

De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten zou een groter gevaar voor de wereldeconomie zijn dan een vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Dat stelt de Amerikaanse topeconoom Larry Summers in een stuk in de Financial Times.

De voormalige minister van Financiën, die diende onder president Bill Clinton, verwacht dat Trump binnen anderhalf jaar voor een recessie zorgt die ook buiten de VS grote schade zal aanrichten. Hij wijst daarbij op het grillige beleid van de miljardair, die volgens hem de financiële positie van de VS zou ondermijnen. Daarbij dreigt Trump een internationale handelsoorlog te ontketenen met de belofte om handelsverdragen te verbreken.

Volgens Summers wordt het economische gevaar van Trump momenteel onderschat in de markten, waar veel meer aandacht is voor de dreiging van de mogelijke Brexit. ,,Hoe groot de risico's daarvan ook zijn voor de Britse economie, volgens mij zijn de risico's voor de VS en de wereldeconomie van een verkiezing van Trump veel groter'', aldus de econoom.