Nederlanders delen vaker koffer op reis

Er zijn vluchten waar het meenemen van je koffer meer kost dan je ticket.Vliegen wordt goedkoper, maar de extra's worden duurder. En dat maakt Nederlanders creatief. Niet allemaal meer een eigen koffer, maar 1 koffer voor allemaal. Dat doen Nederlanders meer dan mensen uit andere landen. Gemiddeld vliegt de Nederlander met 0,7 ingecheckte koffer, dat is het laagste in heel Europa, blijkt uit internationaal onderzoek van Taxi2Airport die 12.000 ritten in 28 landen analyseerde. Het gemiddelde in Europa is 1,2 koffer per persoon.  

Koplopers op de ranglijst van bagage zijn Russen en Arabieren, die in het vliegtuig gemiddeld 2,7 en 3 koffers per persoon meenemen. Ook Oost-Europese landen zitten boven het gemiddelde.

„Budgetmaatschappijen zorgen in West-Europa voor lage ticketprijzen, die gecompenseerd worden met betalingen voor koffers, stoelreserveringen en andere diensten. Maar daar is wel een groeiende weerstand tegen”, aldus de onderzoekers in De Telegraaf.

Veel prijsvechters verhogen de bagagetarieven stilzwijgend. Deze zomer zijn de bijkomende kosten van koffers vanaf Nederlandse luchthavens met 20-25% gestegen.