AirDnD wijzigt naam op last van Airbnb

AirDnD, een Nederlands platform voor huiskamerrestaurants heeft zijn naam veranderd in ShareDnD, wat Share Drinks and Dinner betekent. De naamswijziging is noodzakelijk nadat Airbnb, het deelplatform voor overnachtingen, gedreigd had met juridische stappen tegen de website.

Share DnD, een website waarop online een diner in een huiskamerrestaurant van een hobbychef kan worden geboekt, is niet het eerste platform dat de naam na aandringen van Airbnb moest wijzigen. Eerder veranderde het Deense deelfietsinitiatief AirDonkey zijn naam en ging AirPnP, een website om openbare toiletten te vinden, uit de lucht. Ook de Belgische oppas-app AirBsit zag zich genoodzaakt de naam aan te passen.

,,Voor ons is 'Air’ altijd synoniem geweest voor de deeleconomie, maar kennelijk houdt deelplatform Airbnb die drie letters liever voor zichzelf. Daarom hebben we besloten om onze naam te veranderen. Als startende onderneming hebben wij namelijk niet de financiële middelen om de juridische procedure te kunnen voeren'', zegt Max Barendregt, een van de oprichters van ShareDnD.