Facebook wordt weer groter en rijker

De populariteit van Facebook blijft toenemen. 's Werelds grootste socialenetwerksite zag in september het aantal maandelijkse gebruikers op jaarbasis met 16 procent toenemen tot 2,07 miljard. Dat meldde Facebook in zijn kwartaalbericht na de slotbel op Wall Street.

Topman Mark Zuckerberg liet in juni nog weten dat de mijlpaal van 2 miljard gebruikers was bereikt. De mijlpaal van 1 miljard gebruikers werd in 2012 behaald. Dagelijks maakten in september gemiddeld 1,37 miljard mensen gebruik van Facebook.

Facebook maakte verder bekend dat de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis met 47 procent is gestegen tot 10,3 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde van fors meer inkomsten uit advertenties, waarvan het overgrote deel mobiel. De nettowinst sprong met 79 procent omhoog tot 4,7 miljard dollar.

Aandeel

Zuckerberg stelde in een toelichting dat de gemeenschap van Facebook blijft groeien en dat het bedrijf het goed doet. Hij waarschuwde wel dat investeringen in veiligheid en het tegengaan van misbruik de winstgevendheid zullen raken. ,,Het beschermen van onze gemeenschap is belangrijker dan het maximaliseren van de winsten'', aldus de multimiljardair.

De resultaten en het aantal gebruikers van Facebook lagen hoger dan analisten hadden verwacht. In de handel nabeurs op Wall Street ging het aandeel omhoog.