Bitcoin schiet omhoog: Amerika kiest vóór cryptomunten

De Verenigde Staten hebben Bitcoin voorlopig gered. Na een wekenlange koersdaling stijgt de munt in 24 uur met meer dan twintig procent. Reden: een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat met als uitkomst een ‘do no harm’-aanpak.

Nog niet zo lang geleden bereikte Bitcoin een prijsrecord van 20.000 dollar, maar de afgelopen weken ging het hard naar beneden tot een dieptepunt van onder de 6.000 dollar. Oorzaak was onder meer strengere regelgeving in China en Zuid-Korea. Ook Frankrijk kondigde aan de cryptovaluta harder aan te pakken. De grote vraag was: hoe reageren de Verenigde Staten? En die blijken een heel andere koers te varen.

De twee financiële waakhonden van de Amerikaanse overheid kwamen in een grote hoorzitting in de Senaat hun plannen uiteen zetten met betrekking tot cryptocurrencies. De belangrijkste boodschap: wij gaan niet ingrijpen, wij gaan geen ‘kwaad doen’ aan de nieuwe markt. Ze maakten de vergelijking met de ‘do no harm’-policy die ze al twintig jaar voor het internet hanteren en hoe succesvol dat beleid heeft uitgepakt.

Een van de voorzitters van de financiële waakhonden vertelde hoe enthousiast zijn kinderen zijn over Bitcoin. “We zijn het aan deze generatie verplicht om hun interesse in cryptovaluta te respecteren en degenen te straffen die het daar niet mee eens zijn.” De Amerikanen denken dat blockchaintechnologie de toekomst heeft en vinden dat cryptovaluta daar bij horen. “Als er geen Bitcoin zou zijn, was er ook geen blockchain.”

Bron(nen):   Newsmonkey  Cointelegraph