Nederlanders investeerden 900 miljoen in cryptomunten. Driekwart staat op verlies

Nederlanders houden kennelijk wel van een gokje. Ze hebben het afgelopen jaar volop mee gedaan aan de cryptohype. En dat is tot nu toe niet zo goed bevallen. Doordat de koers van Bitcoin in een paar maanden tijd is gehalveerd staat driekwart op verlies.

Volgens onderzoeksbureau Kantar TNS hebben 490.000 huishoudens geld gestoken in Bitcoin en andere cryptomunten, maar slechts een op de vier heeft meer dan duizend euro geïnvesteerd.

Reg van der Steen van Kantar TNS zegt tegen Business Insider dat Nederlanders ongeveer 900 miljoen euro in cryptovaluta hebben gestopt. “Op de piek van december was dat naar schatting zo’n 4 miljard euro waard en inmiddels is die virtuele waarde teruggezakt naar zo’n 2 miljard euro.”

Gemiddeld is er dus nog steeds veel winst gemaakt, maar die is extreem ongelijk verdeeld. Wie voor 2017 instapte staat nog steeds flink in de plus, maar de mensen die pas in de tweede helft van vorig jaar besloten mee te doen of zelfs in januari nog Bitcoin kochten, hebben veelal verlies geleden.

“Nauwelijks een kwart van de cryptomuntbezitters staat momenteel in de groene cijfers, terwijl in augustus nog 49 procent winst maakte”, aldus het onderzoeksbureau. De crypto-investeerders zijn over het algemeen jong, terwijl klassieke beleggers juist vaak oudere mannen zijn.

Bron(nen):   Business Insider