Oprichter tweede grootste cryptomunt waarschuwt: “Digitale munten kunnen elk moment naar nul gaan”

Vitalik Buterin is de oprichter van Ethereum, de grootste cryptomunt na Bitcoin. Hij waarschuwt zijn volgers op Twitter dat digitale valuta elk moment niets meer waard kunnen zijn. Buterin raadt ook nogmaals aan om alleen te investeren wat je kunt missen.

Letterlijk schreef hij: “Reminder: cryptovaluta zijn nog altijd een nieuwe en hypervolatiele belegging. Ze kunnen elk moment naar nul gaan. Stop er geen geld in wat je niet kunt missen. Als je een manier zoekt om al je spaargeld gunstig weg te zetten, zijn traditionele beleggingen nog altijd de veiligste optie.”

Niet iedereen is het eens met de 24-jarige Ethereum-baas. Sommigen vinden dat hij onnodig paniek zaait of zijn zelfs van mening dat cryptomunten echt de beste belegging zijn. Buterin waarschuwde in december al dat de cryptomarkt gevaarlijk is. Inhalige investeerders moeten goed voor ogen houden dat het erom gaat iets bij te dragen aan de maatschappij en niet om plat geld verdienen, aldus de oprichter van blockchain-platform Ethereum.

Bron(nen):   Business Insider