Niet bitcoin mining, maar space mining heeft de toekomst

Was je er eindelijk achter wat bitcoin mining inhoudt, zijn de techneuten in Silicon Valley alweer een stap verder: space mining is the next big thing. Nergens zijn zoveel grondstoffen te vinden als in de ruimte.

Mensen als Jeff Bezos van Amazon en Tesla-baas Elon Musk zijn op de achtergrond al druk bezig om de mogelijkheden te verkennen. Het potentieel is gigantisch, want waar zo goed als de hele Aarde ontgonnen is, valt er in de ruimte nog oneindig veel te halen. Zelfs als het maar lukt om een heel klein stukje van asteroïden of kleine planeten te exploiteren dan kan dat al miljarden opleveren.

Het ruimtetoerisme waar topondernemers als Bezos en Musk zich mee bezig houden, zou slechts een afleidingsmanoeuvre zijn van waar het werkelijk om gaat: space mining. Er zijn nu al zo’n tien grote bedrijven bezig met de ontwikkeling van technologie om grondstoffen te delven in de ruimte. Ze hebben haast, want ze willen hun fortuin hebben gemaakt voordat overheden wetgeving gaan maken over van wie de ruimte nu eigenlijk is.

Tot nu toe zijn er drie typen asteroïden geïdentificeerd die geschikt zijn voor mijnbouw. Twee daarvan bevatten waardevolle metalen als goud, platina en rodium. Volgens onderzoek van het MIT kan een 500 meter brede asteroïde bijna 175 maal de jaarlijkse productie van platina op aarde bevatten. Niet gek dus dat bedrijven azen op manieren om die delfstoffen hierheen te halen. Financieel een stuk interessanter dan een toeristisch toertje naar de Maan.

Bron(nen):   Business Insider