“Ouderwets graaien”: woede over bizarre loonsverhoging ING-topman

Het kan kennelijk weer dus neemt de baas van ING, Ralph Hamers, het ervan. De CEO heeft een belachelijke salarisverhoging gekregen. Zijn loon ging van 2 naar 3 miljoen euro per jaar. De politiek wil een debat en de vakbonden zijn boos. Vakbond CNV spreekt van een ‘absurde verhoging’ en ‘ouderwets graaien’.

CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga: “ING verdedigt het besluit door te stellen dat Hamers in de eredivisie speelt. Dat de bank weer goed draait, is wel dankzij de medewerkers. Kennelijk spelen die ook in de eredivisie. Ben benieuwd wat ING dan voor de werknemers in petto heeft.”

Minister Wopke Hoekstra van Financiën noemt de verhoging ‘buitensporig’. PvdA-kamerlid Henk Nijboer vraagt zich af in welke wereld Hamers leeft, aangezien het ‘gewone personeel’ er volgens hem maar 1,7 procent bijkrijgt. “Hebben ze dan helemaal niks geleerd? … Debat aangevraagd”, tweet hij.

Kamerlid voor D66 Kees Verhoeven stelt cynisch: “Het is een hele geruststelling dat onze door de overheid overeind gehouden banken bescheiden zijn gebleven, de klant voorop stellen en midden in de samenleving staan. Daardoor voelen zij haarfijn hoe veel Nederlanders zich voelen.”