Hoe gaat het met Bitcoin? Experts stellen prognose bij

Het is al een tijdje behoorlijk stil rondom Bitcoin. De grootste hype lijkt voorbij. Na de piek van 20.000 dollar eind vorig jaar schommelt de koers nu al enige tijd rond de 6.000 tot 8.000 dollar.

Cryptodeskundigen hebben hun verwachtingen dan ook fors naar beneden bijgesteld. Niet langer rekenen ze erop dat Bitcoin aan het eind van het jaar 50.000 dollar of meer waard is, wel zien ze nog altijd een enorm groeipotentieel. Dat blijkt uit het Cryptocurrency Predictions Survey van de Australische vergelijkingssite finder.com.au, waarover Business Insider schrijft.

Voor het onderzoek proberen dertien crypto-experts te voorspellen hoe de koers van de belangrijkste cryptovaluta zich zal ontwikkelen in 2018. Met zo’n volatiele markt is dat natuurlijk lastig in te schatten. Maar voor wat het waard is ramen ze de koers van de Bitcoin op 21.485 dollar op 31 december. Een maand geleden lag die schatting nog op ruim 38.000 dollar.

Hoewel Bitcoin de verwachtingen lang niet waarmaakt, wordt er toch nog gerekend op een prijsstijging van bijna 162 procent ten opzichte van de huidige koers. Andere cryptomunten waarvan een forse groei wordt verwacht zijn Dogecoin, Cardano, Ripple en Ethereum, zo valt te zien in onderstaande grafiek.

Bron(nen):   Business Insider