Tesla verbrandt 6.500 dollar per minuut: haalt het bedrijf het eind van het jaar?

Het gaat bijzonder slecht met Tesla. De ooit zo veelbelovende autofabrikant verliest 6.500 dollar per minuut. Volgens Bloomberg is het de vraag of het bedrijf van Elon Musk het einde van het jaar haalt.

Op de website van Bloomberg loopt een teller die aangeeft hoeveel geld er bij Tesla verdwijnt, terwijl je dit stukje leest. En dat gaat snel. Oorzaak is de complete mislukking van de productie van de Model 3. Vorig jaar werd de elektrische auto nog met veel bombarie aangekondigd als de eerste Tesla die voor een groot publiek beschikbaar zou zijn, maar de productie ervan is één groot fiasco.

Aandelen Tesla zijn sinds de piek in september al met 24 procent gedaald. Als er geen aanvullende financiering komt, haalt de automaker het einde van het jaar niet, denkt Bloomberg. Musk zelf denkt daar anders over. Die zei enkele dagen geleden nog geen extra geld nodig te hebben.

Al langer zijn er productieproblemen. Volgens Musk kwam dat doordat hij te veel had vertrouwd op robots, terwijl er meer mensenhanden nodig waren. Hij zei dat probleem op te gaan lossen, maar tot nu toe is er weinig verbetering en verliezen aandeelhouders snel het vertrouwen.

Bron(nen):   Bloomberg