Van Weesie tot Van Nieuwkerk: dit zijn de grootverdieners bij de publieke omroep

31 presentatoren en omroepdirecteuren verdienden bij de publieke omroep het afgelopen jaar meer dan een ministerssalaris van 181.000 euro. Vrijwel zeker is Matthijs van Nieuwkerk degene met het hoogste salaris. Hij zou 580.000 euro per jaar verdienen, bijna twee keer zoveel als de nummer 2 van de lijst.

Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Z. De omroepen hoeven alleen van de bestuurders bekend te maken wie wat verdient. Bij de presentatoren hoeven geen namen te worden genoemd. Het blijft dus enigszins gissen, maar vermoedelijk horen ook onder meer Antoinette Hertsenberg, Giel Beelen en Tom Egbers bij de grootverdieners net als mogelijk Twan Huys en André van Duin.

Opvallend is het salaris van Dominique Weesie van Powned. Hij verdiende ruim 210.000 euro bij een omroep met maar elf medewerkers. Presentator Rutger Castricum zat met een salaris van bijna 2 ton ook ruim boven de norm.

De salarissen van de bestuurders en presentatoren zullen de komende jaren omlaag gaan. Ze moeten net als andere werknemers in dienst van de overheid voldoen aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Dat betekent dat ze op dit moment niet meer mogen verdienen dan 181.000 euro, inclusief de pensioenbijdrage van de werkgever.

 

Bron(nen):   RTL Nieuws