De mislukking die Tesla Model 3 heet: kwart van de bestellingen geannuleerd

Als er iemand zijn hand heeft overspeeld het afgelopen jaar dan is het wel Elon Musk. De ondernemer zou met een betaalbare Tesla komen, de Model 3. Dat is niet gelukt. Mensen die de auto besteld hebben, willen nu hun voorschot terug.

Onlangs maakte Musk bekend dat de 35.000 dollar-versie van de Tesla er voorlopig niet gaat komen. De elektrische auto wordt enkel  verkocht voor minimaal 50.000 dollar. En daar zijn de mensen die al een order hadden geplaatst natuurlijk niet blij mee. 23 procent wil zijn aanbetaling van 1.000 dollar terug.

Het is overigens niet alleen de prijs waar de potentiële klanten over vallen, ze hebben ook genoeg van het wachten. De levertijden van de Model 3 blijven maar oplopen. Slechts 8 procent van de aanbetalers heeft zijn reservering bevestigd. Twee derde twijfelt nog. Als de berichten kloppen, Tesla ontkent, dan zou het bedrijf in één keer 100 miljoen dollar zijn kwijtgeraakt.

Ondertussen doet Musk alsof het helemaal niet vreemd is om de prijs van een auto zomaar fors te verhogen. Hij komt er nu achter dat de Tesla niet gemaakt kan worden voor 35.000 dollar. “Tesla zou dan verlies draaien en failliet gaan.” Dat had hij misschien ook van tevoren uit kunnen rekenen.

Bron(nen):   AD