Dit zijn de 10 slechtste luchthavens ter wereld

Er staan opvallend veel Europese vliegvelden in de top 10 van meest beroerde luchthavens ter wereld. Ook Eindhoven Airport is de pineut. Het tweede vliegveld van ons land staat op plaats 10. Ryanair is waarschijnlijk de boosdoener.

Airhelp, dat mensen helpt bij compensatie bij vertraging, onderzocht 141 luchthavens en keek onder meer naar hoe vaak een vlucht vertraagd is, het sentiment onder reizigers, de kwaliteit van de security en het comfort van de terminals. Eindhoven Airport, goed voor jaarlijks 5,7 miljoen passagiers, scoort vooral slecht op reizigerssentiment. Dat is ook te zien aan de vele klagende passagiers op Twitter.

Volgens Airhelp heeft het te maken met Ryanair dat bijna het hele Eindhovense vliegveld bezet. De luchtvaartmaatschappij wordt beschouwd als de zesde slechtste ter wereld. Al lijkt dat vooral te komen doordat mensen elkaar napraten. Objectief gezien is er weinig mis met de Ierse budgetvlieger.

Hieronder de volledige top 10 van slechtste vliegvelden. Behalve het vliegveld van Koeweit zijn het allemaal Europese luchthavens.

1. Kuwait International Airport, Koeweit

2. London Stansted Airport, Londen

3. Lyon-Saint-Exupery Airport, Lyon

4. Paris Orly, Parijs

5. Stockholm Bromma Airport, Stockholm

6. Manchster Airport, Manchester

7. Boryspil International Airport, Kiev

8. Edinburgh Airport, Edinburgh

9. Bordeaux Merignac, Bordeaux

10. Eindhoven Airport, Eindhoven

Bron(nen):   RTL Nieuws