Drie eigenschappen waardoor je nóóit miljonair wordt

Mocht je de ambitie hebben om miljonair te worden dan is het zaak om te kijken of je daarvoor wel uit het juiste hout bent gesneden. Een aantal eigenschappen is namelijk onontbeerlijk volgens auteur, blogger en podcaster James Altucher, die honderden succesvolle mensen interviewde.

1. Creativiteit
“Als je geen ideeën hebt, dan hoor je bij de gewone mensen. Gewone mensen worden geen miljonair,” schrijft Altucher op Quora. Het hoeven niet per se goede ideeën te zijn, dus dat scheelt. “Slechte ideeën zijn nuttig. Je moet op z’n minst 100 tot 1000 slechte ideeën hebben, voordat daar één goed idee tussen zit.”

2. Juiste mensen
Je moet mensen om je heen verzamelen die je positief beïnvloeden. “Foute mensen trekken je naar beneden,” schrijft Altucher. “De goede mensen houden van je en inspireren je. Het is een zero-sum-game. Laat de goede mensen alsjeblieft winnen. Je kunt niet succesvol zijn als je toestaat dat mensen je naar beneden trekken.”

3. Eigen schuld
Geef anderen nooit de schuld van je falen, aldus Altucher. “Het is heel moeilijk ergens lessen uit te trekken, als de pijn nog vers is. Vaak kan ik het zelf niet. Maar zoek geen schuldige. Dat is de eerste stap in het leerproces, in het herstel en in de positieve ontwikkeling.”

Ontbreken deze karaktertrekken dan kun je er natuurlijk aan werken. Of je bedenkt je dat geld helemaal niet gelukkig maakt.

Bron(nen):   Business Insider