Vliegtuig Ryanair wijkt uit voor mist en landt 800 kilometer verderop

Soms kan een vliegtuig niet landen op de plaats van bestemming vanwege slecht weer. Logischerwijs kiest de piloot dan voor de dichtst bijzijnde alternatieve luchthaven. Bij Ryanair gaat dat anders. De vlucht van Londen naar het Griekse Thessaloniki week uit naar het goedkóópste vliegveld. 800 kilometer verderop.

Het toestel landde niet in de tweede stad van Griekenland, zoals gepland, maar in het Roemeense Timisoara. En de aangeboden busrit naar de plaats van bestemming duurde niet een paar uurtjes, zoals normaal, maar meer dan twaalf uur. 89 passagiers weigerden de busrit en eisten een terugvlucht naar hun bestemming, maar die kwam niet. Ze moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven.

Uiteindelijk greep de Griekse regering in en bood de gestrande reizigers een vlucht aan met Aegean Airlines. Ze arriveerden met 24 uur vertraging op hun plaats van bestemming.

Ryanair heeft zijn excuses aangeboden voor de vertraging ‘door overmacht’, maar lijkt het niet raar te vinden dat het vliegtuig 800 kilometer verderop in een ander land landde. “Het toestel is zonder problemen geland op Timisoara en we hebben een bustransfer geregeld voor de getroffen passagiers,” klinkt het tevreden.

 

Bron(nen):   RTL Nieuws