Deze vliegmaatschappijen hebben de minste vertraging

Een trein met vertraging is ergerlijk, maar een vliegtuig dat maar niet wil vertrekken, is nog veel vervelender. Óf je hangt uren rond op een troosteloos vliegveld, of nog erger: je zit al opgepropt en vastgegespt in het toestel, terwijl het tijden aan de grond blijft staan.

Er is dus veel aangelegen dat een vliegtuig gewoon lekker op tijd vertrekt. Aan KLM heb je dan een goede maatschappij. Het bedrijf staat nog net in de top 10 van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en dat is best knap als je ziet wat er verder in het lijstje staat.

Nu kunnen vliegmaatschappijen wel een paar trucjes uithalen, zodat het lijkt alsof ze altijd op tijd zijn. Zo schrijven ze in het vluchtschema bijvoorbeeld dat een vlucht drie uur duurt, terwijl het in werkelijkheid gemakkelijk in 2,5 uur kan. Vertrekt de piloot een half uur te laat dan landt het vliegtuig nog altijd ‘op tijd’ op de plaats van bestemming.

Toch heeft Statista op basis van gegevens van databureau OAG een lijstje gemaakt van de tien meest punctuele luchtvaartmaatschappijen. Te zien is het percentage van de vluchten dat binnen een kwartier vanaf de afgesproken tijd vertrekt of landt. Copa Airlines, de nationale vliegmaatschappij van Panama, vliegt het vaakst op tijd.

Infographic: The World's Most Punctual Airlines  | Statista

Bron(nen):   Business Insider