Sommige producten bij Mediamarkt duurder dan voor uitverkoop

Het is overal uitverkoop, zo ook bij Mediamarkt. Maar de elektronicawinkel presteert het opnieuw om kortingen aan te bieden die geen kortingen zijn. Een oplettende Vlaamse klant heeft een klacht ingediend.

“Uitverkoop bij Mediamarkt, dat is boerenbedrog van de bovenste plank”, zegt Trick Aerial op zijn Facebookpagina. Hij noemt een voorbeeld. “Ik was eind vorige maand, op 23 december, geïnteresseerd in een espressomachine die werd aangeboden voor 498 euro. Vandaag acht januari wordt dezelfde espressomachine aangeboden voor de prijs van 522 euro i.p.v. 622 euro (zogezegd 100 euro korting). Dit is nog altijd 24 euro duurder dan twee weken geleden”, schrijft de man. “Mediamarkt, ik ben inderdaad toch niet gek!”

Mediamarkt staat inmiddels bekend om dit soort niet bestaande kortingen. Ook vorig jaar tijdens de uitverkoop dook er een aantal voorbeelden op. De winkel zelf is zich van geen kwaad bewust. “We werken helemaal binnen het kader van de complexe uitverkoopwet. Meer zelfs, we bieden altijd de laagste prijs aan en dat zorgt voor deze uitzonderlijke gevallen,” klinkt het.

Bron(nen):   HLN