Van Lanschot wil alleen nog klanten met minimaal € 5 miljoen

De chique Van Lanschot bank wil liever familiebedrijven met een omzet van minimaal € 5 miljoen als klant dan minder vermogenden. Die moeten maar naar een andere bank. Follow the Money heeft een brief in handen waarin de bank het volgende schrijft aan een klant: 'Volgens onze informatie sluit uw profiel niet aan op onze zakelijke doelgroep. Met het oog op het beëindigen van de dienstverlening aan niet tot de doelgroep behorende relaties adviseren wij u om uw bankzaken buiten van Lanschot onder te brengen.' In de zakelijke tak van de bank ligt de nadruk op dienstverlening aan familiebedrijven. De gevolgen voor deze groep klanten kan dan ook groot zijn. Zij verliezen hun bestaande relaties en moeten op zoek naar een nieuwe bank. Dat is niet eenvoudig. Banken geven niet snel meer kredieten.

Bron(nen):   Follow the Money      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Duidelijk dat bij Van Lanschot graag wordt geroofd van grote vissen, want dat kan met minder mensen en levert per rover meer op. Succes met de nieuwe strategie.

  • wezijnniethetzelfde

   je hebt helemaal gelijk, meer kun je er niet van maken. dit is wel de bank die al decennia lang familie kapitalen beheerd, eveneens ABN/AMRO en alsmaar adviseren hoe je Nederlandse belastingen kunt oplichten, bv zoals ik onlangs gehoord heb in een cafe: ” Even je kapitaal van tafel vegen, rusten en weer terugkomen of even een ander BV’tje. Uitgesproken door een man die er vergelijkbaar uitziet als een Urker, maatpak, strak overhemd, strakke das, puntschoenen ( glimmend ) en golvend dik hockey-haar -naar-achteren. Zoveel maatschappelijk inzicht gezien.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Gian

  Wat een gore lef

Reacties niet toegestaan