Deze vrouw is de jongste selfmade miljardair ooit

Lange tijd gold Mark Zuckerberg als de jongste selfmade miljardair ter wereld. Hij was 23 toen hij zijn eerste miljard binnenhaalde, maar de oprichter van Facebook is van zijn troon gestoten. Het is de pas 21-jarige Kylie Jenner die volgens Forbes het stokje overneemt.

Kylie Jenner, die al sinds haar tiende in de realityserie Keeping Up With the Kardashians speelt, heeft sinds haar achttiende haar eigen make-uplijn. Kylie Cosmetics wordt door het Amerikaanse zakenmagazine geschat op 900 miljoen dollar. Met het bedrijf dat ze voornamelijk via haar iPhone runt heeft ze al 100 miljoen verdiend. Zo tikt ze dus het miljard aan.

“Ik had er niks van verwacht en kon niet overzien wat dit in de toekomst zou opleveren”, zegt Kylie in een interview met Forbes. “Maar de waardering voelt erg goed, dat is een fijn schouderklopje.” Ze verkoopt haar make-up bijna allemaal via social media. Ze heeft 127 miljoen volgers op Instagram en bijna 27 miljoen op Twitter. Haar Snapchat-account is zo mogelijk nog populairder.

Amazon-oprichter Jeff Bezos is nog altijd de rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van 131 miljard dollar. Op de tweede plaats in de lijst van Forbes staat Microsoft-baas Bill Gates (96,5 miljard dollar), gevolgd door superinvesteerder Warren Buffett (82,5 miljard dollar).

In totaal zijn er tweeduizend miljardairs, 55 minder dan een jaar eerder. Het is de tweede keer in tien jaar dat zowel het aantal miljardairs als hun geschatte vermogen krimpt.