De double dip is voor Europa nu een feit

In het derde kwartaal kromp de economie van de eurozone met 0,1%. Dat was niet veel, maar omdat de economische groei in het tweede kwartaal ook al negatief was is er nu sprake van een recessie voor de eurozone. Na de crisis van 2008/2009 waren er economen en andere deskundigen die vreesden dat de problemen van de economie van de eurozone zo structureel van aard zouden zijn, dat het herstel na de recessie van 2008/2009 maar van korte duur zou zijn. Een tweede dip zou dan spoedig volgen. Die zwartkijkers hebben nu officieel gelijk.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. BasBadjas

  Als er bij de (semi-) overheid, financiële instellingen en private sector niet snel wat veranderd komt die derde dip er ook nog aan. Alles is op luchtkastelen gebouwd. Op verwacht rendement. Op zoveel mogelijk geld verdienen. Op geld lenen om geld te lenen om de rente van het geleende geld te kunnen betalen. Je kunt nu eenmaal niet ongelimiteerd meer uitgeven dan er binnen komt. Mensen aan de top zal dit allemaal worst zijn, die hebben hun schaapjes allang op het droge en willen alleen maar meer ten koste van alles en iedereen.

 2. OverMyDeadBody

  Ik ga bijna juichen. Het wordt 1 grote feest. Alleen nog even door de zure appel heen. Revoluties. De regering kan dit niet meer stoppen, want ze zelf hebben aangezwengeld. De politiek wordt kompleet weggevaagd. Beerputten vliegen open.
  Mijns wensdroom wordt vervuld.
  Politiek maakt meer kapot dan liefde.

 3. thykkur kanina

  En ik maar denken dat we al in de double dip zaten. Ach ja. In ieder geval kan de Telfort reclamecampagne nog jaren vooruit.

 4. IwanovKapotjeplov

  Huld aan Kees de Kort!

Reacties niet toegestaan