Moody’s verlaagt AAA-status Frankrijk

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Frankrijk met een stapje verlaagd. Frankrijk verliest daarmee zijn toprating AAA en gaat naar AA1. Het land heeft volgens het ratingbureau zwakke economische vooruitzichten door de economische crisis in Europa. De vooruitzichten zijn volgens de Moody’s negatief, wat betekent dat de rating in de toekomst verder kan worden verlaagd. Het zou steeds moeilijker zijn te voorspellen hoe veerkrachtig Frankrijk zal reageren op toekomstige schokken in de eurozone. Een klein lichtpuntje: de stabilitiet van de Franse banken is volgens Moody’s nog steeds zeer hoog in vergelijking met veel andere Europese landen. De verlaging van de kredietwaardigheid is volgens de Franse econoom Nicolas Vernon, tijdelijk verbonden aan het Peterson Insititute for International Economics in Washington, een signaal dat de structurele hervormingen die president Hollande wil doorvoeren onvoldoende zijn om beleggers ervan te overtuigen dat Frankrijk op het goede pad zit. Hollande wil rijke Fransen en grote Franse bedrijven veel meer belasting laten betalen. Met die extra belastingopbrengst (zo'n €20 miljard) moet het begrotingstekort volgend jaar worden teruggebracht tot 3%.  

Bron(nen):   Bloomberg      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. fAntOOmpArAdOx

  Niemand stopt de vrije val nog. Maak je maar op voor de katastrofe der katastrofes.
  Daarom eskaleert de oorlog en uiteindelijk zal de hele wereld met elkaar op de vuist gaan, want de belangen waren nog nooit zo groot en de teruggang is veel erger.
  Mensen worden duivels. Over een jaar typ ik hier hoogst waarschijnlijk niet meer.
  Dan zullen we weer terug zijn in de donkere tijden. Misschien met een kaarsje of wat daar dan ook op lijkt.
  En kan de mensheid weer van voor af aan beginnen.
  Het zij zo.

 2. wezijnniethetzelfde

  laarter er eens een Pools, Russisch- Roemeens, Bulgaars bureau de Europese situatie doorlichten!!!!!! Het onderwijs is daar nog steeds van een hoog niveau. ( Amerika is toch ook in een financiele- en morele vrij val geraakt!!!!!!!

 3. Dead Silence

  De media zijn eenmaal goed in negatief nieuws, onheil spellen en doomdenken. Zet eens een krant op waar het gaat over het mooie weer, de volgeltjes buiten, dat men moet genieten van hun gezondheid en dankbaar zijn dat er voedsel op de plank ligt en men een auto kan hebben. Gelukkig zijn is gezond en tevreden zijn.

Reacties niet toegestaan